Alzira aprovarà una normativa per regular l’ús de la Murta que rep unes 30.000 visites anuals

0
595
Visitants en la Murta

Especialistes elaboren una normativa per a limitar l’accés al paratge

Probablement s’establirà un «numerus clausus» per evitar puntes de massificació

El pont del 9 d’Octubre es registraren al voltant de 3.000 visitants

L’Ajuntament d’Alzira ha encarregat a una empresa especialitzada en política forestal l’estudi corresponent perquè el Paratge Murta-Casella dispose d’una normativa que regule l’ús d’esta zona emblematica d’Alzira en registrar, “un excés de visites” segons han coincidit hui en assenyalar tan la regidora de Patrimoni Isabel Aguilar com el responsable de  Medi Ambient, Pep Carreres.

Sembla que la Murta rep ja anualment més de 30.000 visites i que en ponts com el del passat 9 d’octubre s’han contabilitzat fins 3.000 visitants. El bon oratge i l’acumulació de festius en poques dades constituixen el principal atractiu per als visitants d’este reconegut paratge natural a nivell nacional.

Brutícia i deteriorament

La intenció del govern local és el de “ficar límits” perquè no es deteriore el paratge especialmente els camins dels paratges i s’evite al màxim l’acumulació de brutícia. Per això, significa Carreres, “no estem autoritzant ni events, ni curses, així com tampoc el pas de cavalls i de bicicletes”.

L’estudi estarà culminat al llarg d’este trimestre i després deurà pasar pel filtre dels consells Murta-Casella i de Medi Ambient, a més de la Comissió de Govern i del Plenari abans que siga ratificat per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Vertebració del Territori.

Carreres es mostra partidari d’establir “un numerus clausus” que evite la massificació en l’interior de la Murta. La normativa establirà el màxim de persones que pot soportar el paratge i així en un dia de molta afluència les entrades de persones estarán en consonancia amb les eixides. No es descarta que en un futur les visites tinguen que ser concertades.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here