Puntualitzacions sobre el projecte del nou edifici de la Policia d’Alzira / Opinió: Sara Garés

0
670
Obres actuals del futur reten
Obres actuals del futur reten

El nou edifici de la Policia Local d’Alzira és ja un fet. I dic aixó perquè, en aquests moments, es troba quasi finalitzada la construcció de la segona fase del projecte a l’avinguda Pare Pompili. Ha estat una reivindicació per part del cos de la Policia Local d’Alzira durant molts anys degut a l’estat de les instal·lacions més que precàries en les que en l’actualitat els toca treballar a diari i que, per tant, ni s’aproximen a les necessitats que la seua tasca diària exigeix.

L’actual equip de govern, ja des del principi d’esta legislatura, tingué present que era una de les prioritats dignificar les instal·lacions i, per tant, als seus treballadors i al poble mateix; i així, amb no pocs esforços, hem aconseguit arribar fins on estem i continuarem amb la tercera fase el més aviat possible.

La setmana passada, la senyora Elena Bastidas, ex alcaldessa, actualment regidora del PP i diputada a Madrid, diu – sense ruboritzar-se- “nosotros acabaremos el reten y no sé si en la parcela actual”. Esta regidora que escriu, al llegir l’article, per un moment, creia que somniava i que era el 28 de desembre però no, era el 10 de gener.

Quan vostés decidiren la ubicació a l’avinguda Luis Suñer, no sé en què pensaren. El que si sé és el que este govern pensà per a canviar-la. Així els ho vaig explicar en un ple en el que vostés no estigueren en desacord amb eixa decisió. Nosaltres fugíem que fóra zona inundable, per això està fent-se a 5 metres d’altura en la parcel·la del Torretxó Baix; que fora una parcel·la gran on, en un futur, pogueren centralitzar-se tots els serveis d’emergències (protecció civil, bombers, etc). Les obres han de pensar-se en futur i no només en present, amb uns bons accessos/eixides en cas de necessitat (via Corbera, via Tavernes…) i, al mateix temps, sociabilitzar la zona del barri de l’Alquerieta, afegint-li serveis municipals.

Perseguirem tota classe de beneficis amb esta ubicació, tot el contrari del que vostés pensaven fer: avinguda Luis Suñer inundable, pocs metres per a eixe tipus d’instal·lacions en el sentit que no donava per a projectar-se més enllà. Total, una obra pensada a pressa perquè els apretàven i, com se sol dir per ací, al tun tun.

Senyora Bastidas, quan diu que no té clar si acabar el reten en eixos terrenys, és que vol tornar al seu antic projecte cas que tornen a governar? Li dona igual que, en cas d’emergència, la nostra policia quede aïllada i no puga socórrer a la població alzirenya? Li importa la seguretat? Li importen el mig milió d’euros que s’han invertit ja? O pensa deixar un altre monument esquelètic de formigó per fer-li companyia al de Vilella? De veres ha sospesat vosté eixa idea?

Haguera quedat molt bé si hagués dit que si guanyen les eleccions acabarien el reten i esta regidora li haguera brindat un fort aplaudiment, perquè, a la fi, la bandera dels polítics ha de ser el benefici per al poble. Però no es preocupe, perquè nosaltres tenim voluntat d’acabar-lo.

Però, a més a més, en la roda de premsa, afirma també vosté sobre el mateix tema del reten: “Al paso que van tendremos que acabarlo nosotros cuando gobernemos”.
¿Al paso que van? ¿A qué paso vamos? El primer de tot és que vosté i el seu equip de govern no feren absolutament res més que un projecte bàsic i posar un cartell que, a més, va acabar caient per avorriment damunt d’un cotxe aparcat.

Eixe és el pas al que anàven vostés que, entre les seues prioritats no estava la nova central de la Policia Local. Perquè anys tingueren i altres obres executaren. No vaig a entrar en el grau de necessitat que pugueren tindre les obres però, segur que no més elevada que les dependències de la Policia Local, que és el cos municipal que vetlla per la seguretat del trànsit i protecció a la ciutadania i així ho demostra tots els dies la quantitat de serveis humanitaris que han d’atendre. Ho sent, almenys este govern camina, cosa que vostés en el tema del reten i li ho dic sense acritud, de gatejar no passaren.

Ara que este govern complix amb totes les necessitats que considera necessàries, vosté, senyora Bastidas, fa eixa declaració d’intencions que no seré jo qui la tinga que jutjar sobre este tema. Un company seu va dir en el ple el mateix dia 10 “el tiempo pone a cada uno en su sitio”. Jo també ho crec però, mentrestant, una miqueta de serietat i respecte senyora Bastidas, en política, tot no val. Salut i que passe un bon dia.

Sara Garés

Regidora de Seguretat

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here