La Generalitat reforçarà l’atenció primària i l’Hospitalització a Domicili en l’Hospital d’Alzira

0
631
Centre de Salut d'Alzira
Centre de Salut d’Alzira

carcaixent xarrada hospitalÈxit d’assistència en la xarrada sobre la reversió de l’Hospital de la Ribera a Carcaixent

Els assistents van poder preguntar directament als representants de Conselleria els seus dubtes sobre el futur de l’Hospital

Al voltant d’unes 120 persones van assistir ahir a la xarrada informativa per explicar com es durà a terme la reversió de l’Hospital de la Ribera i el seu funcionament quan passe a gestió pública el proper 1 d’abril. L’acte va ser introduït per l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, i la regidora de Benestar Social, Teresa Oliver, i hi van participar Salvador Llopis, comissionat del Departament de Salut de la Ribera, i Isabel González, directora general de l’Alta Inspecció Sanitària de la Generalitat. També va estar present entre el públic la directora territorial de Sanitat Pública i Salut Universal, Mª Teresa Cardona.

Al llarg de les diferents intervencions, Salvador Llopis i Isabel González van explicar què suposarà la reversió i com podria afectar els pacients de l’Hospital de la Ribera i d’atenció primària de la comarca. Segons van exposar els representants de la Generalitat, els pacients no veuran alterat el funcionament normal de la prestació, tot i que sí que van a introduir-se una sèrie de millores tant a nivell de les instal·lacions com en el tema assistencial per tal de millorar la prestació del servei. En línies generals, van anunciar que va a realitzar-se un replantejament del model d’assistència per tal d’adaptar-lo al perfil generacional de la comarca, més envellit que quan es va posar en funcionament l’hospital. El nou objectiu és reforçar l’atenció primària i la Unitat d’Hospitalització a Domicili (UHD), per acabar amb el model actual on es prima l’ingrès i satura, així, les urgències.

Els presents van poder plantejar directament al comissionat i a la directora general els seus dubtes sobre qüestions generals i d’altres més concretes. En resposta a una de les queixes, es va anunciar que un altre dels canvis importants que s’introduirà és l’ampliació i la gratuïtat de l’aparcament, ja que és un dels principals problemes que es troben els usuaris a l’hora d’acudir a l’Hospital. Quant a la qüestió del personal contractat per la UTE, es mantindrà l’actual, que passarà de ser personal contractat a laboral indefinit, amb extinció de la seua plaça per poder traure-la a oferta pública. En esta línia, des de la Generalitat també es va avançar que va a reforçar-se la plantilla per tal d’acabar amb la precarietat laboral ja que, com van manifestar, acaba traduint-se en una pèrdua de qualitat del servei.

Segon Centre de Salut a Carcaixent

Un altre dels temes tractats al llarg de la xarrada va ser l’atenció sanitària a Carcaixent. Tal com va anunciar la directora general, en els pressupostos de 2018 hi ha prevista una inversió de 150.000€ per a reformar el Centre de Salut de la localitat i solucionar certes deficiències sobre les quals s’ha d’actuar. Així, per una banda, va a reformar-se el servei d’extraccions per facilitar l’assistència al pacient i evitar les aglomeracions que es produeixen a primera hora del dia i, per altra, van a reformar-se els accessos a les instal·lacions per a fer-les més accessibles.

Quant al projecte del segon Centre de Salut, el comissionat de Salut de la Ribera, Salvador Llopis, va explicar que la Conselleria i l’Ajuntament continuen avançant en les negociacions i al llarg d’este 2018, una vegada es formalitze la cessió de l’edifici, es redactarà el projecte. El futur Centre de Salut estarà ubicat en els terrenys on anava a construir-se l’Aulari de la Universitat Catòlica. Llopis va avançar que, en principi, els serveis que s’hi prestarien serien el d’atenció primària, infermeria i pediatria.

Paco Salom, alcalde de Carcaixent, s’ha mostrat molt satisfet per l’acollida que va tenir la convocatòria a la xarrada. “És evident que és un tema que preocupa, per això vam considerar que era fonamental explicar obertament a la ciutadania en què anava a consistir el canvi però, sobretot, que pogueren preguntar directament als representants de Conselleria els seus dubtes i traslladar-los les seues inquietuds”, ha explicat. Paco Salom també ha remarcat l’agraïment mostrat per molts dels assistents que han valorat molt positivament que s’organitzara la xarrada per tal de rebre la informació directament de Conselleria i poder tenir un contrapunt a les informacions que arriben directament des de l’actual gestora.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here