Alzira invertix 70.000€ en les moreres que està plantant a l’Avinguda de la Ribera

0
1138
Moreres en la Ruta del Colesterol
Moreres en la Ruta del Colesterol

ruta colesterol arbres plantats 2 Ruta colesterol arbres plantats 1

Pep Carreres responsable de Medi Ambient
Pep Carreres responsable de Medi Ambient

La majoria de les 260 moreres destinades a fer ombra en el carril de ciclistes i vianants de l’Avinguda de la Ribera ja es troben plantades gràcies a l’acord al que arribà l’Ajuntament d’Alzira amb el Servici Territorial d’Obres Públiques i Vertebració del Territori davant el projecte d’implantació d’arbratge.

Projecte que suposa la inversió d’uns 70.000 euros, tot i que, inicialment, sols es planten els arbres al terme d’Alzira donat que el consistori de Carcaixent «estudia» la possibilitat de sumar-se a esta iniciativa mediambiental segons el seu alcalde Paco Salom.

El projecte, denominat “Projecte de millora ambiental i social de l’avinguda de la Ribera”, es va redactar seguint els condicionants establits pels tècnics de la Conselleria, per a la plantació de 260 moreres al llarg del traçat d’esta ruta, anomenada popularment del colesterol.

Millorar el clima urbà

Els arbres al carrer resulten «molt beneficiosos» per a millorar el clima urbà, donat que «sols amb la seua ombra i humitat poden reduir fins a 5 ºC la temperatura mitjana del carrer i a més milloren la salut ambiental, la convivència als espais públics i l’estètica dels municipis, segons el regidor de Medi Ambient d’Alzira Pepe Carreres.

El projecte contempla el reg per  goteig per assegurar la seua pervivència davant «les pluges cada vegada més escases per culpa del canvi climàtic que ens afecta a la comarca» afegí Carreres.

La instal.lació de l’arbrat culminarà, a bon segur, la pròxima setmana, encara que tardaran en projectar les seues ombres sobre esta exitosa ruta de ciclistes i vianants procedents d’Alzira i Carcaixent. Estes moreres són de una varietat característica que no fa fruits per evitar que la seua caiguda embrute el carril.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here