L’Ajuntament d’Alzira i Alzicoop estudien una alternativa a la crema de les restes agrícoles

0
893
Poda de cítrics
Poda de cítrics

alzicoop trituradora de tolva

Les prohibicions poden afectar al 40% del terme d’Alzira

La prohibició de cremar restes agrícoles en parcel.les situades a menys de 500 metres de muntanyes, rius i barrancs per part de la conselleira d’Agricultura i Medi Ambient ha provocat que l’Ajuntament i la cooperativa Alzicoop estudien, a hores, d’ara una alternativa.

La proposta realitzada per la regidoria d’Agricultura i Medi Ambient local consistix, bàsicmanet, en retirar de campos i horts les restes de la poda mitjançant una trituradora amb tolva que al seu pas per les parcel.les procedix a convertir-les «en serradura», segons el president d’Alzicoop Paco Clari. Esta màquina va ser exhibida en la pasada Fira Comercial Alzira Oberta en la jaima de la cooperativa.

Els tècnics d’Alzicoop estudien, estos dies, la diferència de cost existent entre la crema i la trituració de les restes, per tal de «demanar» les corresponents ajudes a les administracions, segons Clari, donat que «serà algo més car». La prohibició de les cremes afecta «entre un 30 i un 40%» de les 60.000 fanecades cultivades eixstents al terme d’Alzira, assegura el màxim dirigent de l’entitat.

Carreres confia en que en el termini més breu possible «signem amb la cooperativa un conveni» que permitisca retirar les despulles agrícoles dels camps evitant el risc d’incendi a les muntanyes d’Alzira

Els agricultors alzirenys i de la comarca es troben preocupats per la prohibició donat que han començat ha derronyar ja els caquis i a mitjans de febrer començarà la dels cítrics.

El PP local ha demanat hui a l’Ajuntament que «deixe cremar les restes de poda a més de 500 metres de la muntanya, barrancs en vegetació i rius», fet que «no» compren Carreres donat que el comunicat recent del consistori es feia ressó de la prohibició realitzada per la Generalitat dins la distància màxima de mig quilòmetre.

Els populars reclamen que «s’estudie cas per cas» i es «donen permis a les parcel.les que oferisquen seguretat» i a més que es faça «un seguiment de les cremes».

Clari confia en que la prohibició siga temporal, mentre dure el ponent perquè, pel contrari «seria una barbaritat». El responsable d’Alzicoop confia en que «canvie l’oratge el més prompte possible» per resoldre esta nova problemàtica que fa dir als llauradors que «al gos flac tot són pusses».

Riberaexpress

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here