Un monument recorda als 26 algemesinencs que moriren en l’accident d’avió d’Eivissa

0
519

Algemesí monum accd aeri (Foto Toni Roig)Una plaça de la zona del Pla s’ha convertit en un espai de record a les 26 víctimes algemesinenques que van perdre la vida en l’accident aeri el 7 de gener de 1972. Un monument recorda a les persones mortes aquell dia quan es desplaçaven a treballar a les Illes Balears

El monument és un projecte de l’escultor Leonardo Borràs, al que ha donat forma finalment l’arquitecte Josep Carrasco i que ha quedat situat en un espai públic que, a poc a poc, ja pren el nom de plaça del record. El grup municipal de Més Algemesí va presentar una moció perquè es portara avant aquest reconeixement que ja és una realitat.

Familiars de les persones mortes, corporació municipal, personalitats de la cultura de la comarca i algemesinencs es van acostar fins a aquesta zona per a participar en la inauguració d’aquest monument que recorda a les víctimes d’aquest tràgic accident aeri.

Per part dels familiars, Ylenia i Irina Giménez van destacar la importància de tenir un lloc on poder recordar als seus familiars: “En els temps de l’accident, els familiars es van quedar molt desemparats, a molts quilòmetres de distància i hui tenim un lloc on poder vindre i recordar-los”.

L’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, ha assenyalat que “fa 46 anys Algemesí va rebre un colp molt fort en perdre a 26 veïns. Ha passat molt temps, però per fi s’han donat les condicions i circumstàncies per a retre homenatge a la seua memòria”.

Per la seua banda, el regidor de Cultura, Pere Blanco, va destacar que es tracta d’un projecte de tots: “La unanimitat i l’acord ha sigut absolut des del principi”.

Foto: Toni Roig

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here