Alzira resoldrà el polèmic trencament d’una canonada particular en l’avda Lluis Suñer

0
956
La Cafeteria Reyno és la principal perjudicada
La Cafeteria Reyno és la principal perjudicada
L'edifici al que correspón la canonada
L’edifici al que correspón la canonada
La palmera de la discòrdia amb restes d'aigües residuals
La palmera de la discòrdia amb restes d’aigües residuals
El regidor Fernando Pascual amb Lidia gerent del bar
El regidor Fernando Pascual amb Lidia gerent del bar

Els comerços acusen als veïns de la finca de retardar la solució

Els abocaments de residus fecals són més freqüents des del passat mes d’agost

L’Ajuntament d’Alzira, mitjançant l’empresa Aguas de Valencia, pendrà demà cartes en la resolució de la problemàtica generada pel trencament de la canonada d’un edifici en l’avinguda Lluis Suñer que ompli, quasi a diari, d’aigües residuals un tram de la vorera a l’alçada del nº 1 d’esta important via pública alzirenya.

Demà divendres passaran una càmara per determinar on s’ha produït el trencament, que segons un informe tècnic encarregat per la comunitat de veïns de l’edifici Esmeralda, l’ha ocasionat «una palmera» ubicada en les rodalies de la conexió amb el clavegueram que circula pel centre de l’avinguda.

Pèrdues econòmiques

Els comerços de la zona han denunciat, retieradament, este problema que sembla s’agreujà a partir del mes d’agost donat que «inunda d’aigües fecals la vorera» amb les corresponents molèsties i perill que ocasiona tant als vianants com als clients de la Cafeteria Reyno. La seua gerent Lidia, s’ha queixat davant «Riberaexpress» de les pèrdues econòmiques que este problema li està ocasionant; «ahir sense anar més lluny, els clients tingueren que abandonar el local quan presenciaven el partit del València» i, recentment, va passar el mateix davant la nombrosa clientela que presenciava el R. Madrid-Barcelona. A més s’ha vist obligada a suspendre de forma freqüent sopars contractats en el soterrani de la cafeteria. Lidia, ha ficat el cas en mans d’un advocat que ha presentat hui la denúncia pertinent en les oficines municipals de La Clau».

Queixes constants

Lamenten que els veïns de la finca «no hagen atés fins ara les nostres queixes» i confien en que siga l’Ajuntament el que els obligue a solucionar el trencament de la canonada.

Les canonades que conecten les cases o edificis amb el clavegueram dels carrers són de competència «particular» segons fonts municipals, però l’informe tècnic aportat per l’administradora de la finca assegura que «les arrels d’una palmera» són les que provoquen les continues  fugues de la canonada. La última vegada que van patir un desbordament fou anit, tot i que l’Ajuntament va netejar la vorera a primera hora de la matinada.

El regidor de Serveis Públics Fernando Pascual ha assegurat que l’Ajuntament «resoldrà la problemàtica» en ser de «salut pública» en els pròxims dies encara que la competència per arreglar la canonada «corresponga als veïns de la finca».

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here