Alzira contarà enguany amb un menjador social gestionat per una fundació o un patronat

0
802
Menjador social de Gandia / Foto: AVAN
Menjador social de Gandia / Foto: AVAN

El govern d’Alzira confia en posar, enguany,  a l’abast dels veïns més necessitats d’un menjador social, complint així un dels punts del programa electoral que acordaren, a principi de legislatura, el tripartit format per Compromís el PSPV i EUPV

El menjador estarà gestionat per una fundació pública-priva o bé per un patronat

L’Ajuntament alzireny ha donat ja els primers passos perquè el menjador social siga una realitat al llarg d’enguany i així s’han establert els primers contactes entre l’alcalde  Diego Gómez i el polifacètic alzireny Chema Pérez que al capdavant d’un grup de promotors privats pretenia enllestir tan solidària iniciativa.

Així, segons ha explicat Gómez a Riberaexpress, el consistori aportarà 60.000 euros per posar en marxa el projecte que estarà gestionat «per una Fundació pública-privada o bé per un patronat semblant al que es fa a Gandia». A la capital de la Safor el menjador social el gestiona l’ONG Buñuelos Sin Fronteras que proporciona aliments, de forma diària, a prop de 400 persones amb escasos recursos econòmics.

Recollida d’aliments

A hores d’ara es busca el local adient on s’instal.laria la cuina i on les famílies necessitades, coordinades per Serveis Socials, recollirien el menjar amb fiambreres «per respectar la intimitat dels beneficiats» segons la primera autoritat local.

El govern local pretén que participe i se implique, al màxim, la societat civil alzirenya, com la Junta de Germandats i Confraries, les parròquies, el sector educatiu i ditintes empreses com la cooperativa Alzicoop, entre d’altres. En el cas de Gandia col.laboren firms tan importants com Mercadona i Carrefour i el seu menjador social rep dos vegades a l’any l’ajuda del Banc Europeu d’Aliments.

Empreses i voluntaris

Pérez s’ha encarregat de contactar amb distints empresaris locals i de conformar un grup de voluntaris per tal que el menjador social puga nàixer amb «les màximes garanties de continuitat».

L’alcalde assegura que esta iniciativa arrancarà enguany, una vegada s’haja acabat d’estudiar a fons «la viabilitat de la fundació i es remodelen les instal.lacions», que, probablement, seran de titularitat municipal.

Riberaexpress 

 

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here