Alcalde d’Alzira: «El 30 de desembre significa una de les pàgines més glorioses de la nostra història»

0
973
L'alcalde anit amb la senyera de la ciutat
L’alcalde anit amb la senyera de la ciutat

L’alcalde d’Alzira Diego Gómez tancà anit els actes commemoratius del 775 aniversari de la conquesta de la ciutat pel monarca Jaume assegurant que «la data del 30 de desembre significa una de les pàgines més glorioses de la nostra història». I afegí «una societat lliure, oberta, plural, democràtica i solidària com l’actual, no haguera sigut possible sense les bases de Jaume I, relatades en el llibre dels Fets».

El batlle alzireny aprofità el seu discurs de tancament per recordar que Jaume I va concedir a la musulmana Alget-zira «infinitat de privilegis», entre els quals destaca «el de la jurisdicció sobre 42 pobles i amb el rang de vila real». A més el monarca aragonés renuncià a la corona «en favor dels seus fills a Alzira on, segons la tradició, va morir amortallat amb l’hàbit del Císter».

Per últim Gómez es va referir a l’Alzira del present como «una ciutat clau, pont, dinàmica que vol ser clau d’identitat, de cultura i de progrés». La primera autoritat local no es va oblidar del pont de Ferro que el passat dia 16 commemorava el seu centenari, en ser «el símbol d’unió de tot un poble que camina en moviment cap al futur».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here