Cullera repartix lots de Nadal a un centenar de famílies sense recursos

0
821

Cullera Navidad SocialesUna ajuda extra perquè els més necessitats puguen gaudir de les festes

Gaudir de les festes amb dignitat. L’Ajuntament de Cullera ha repartit lots amb productes nadalencs a un centenar de famílies sense recursos de la població. La iniciativa, ideada per la regidoria de Serveis Socials que dirigix Francesca Ortiz, ha sigut molt ben rebuda per part dels beneficiaris.

«Proveir productes nadalencs és la millor manera d’acostar les festes a les taules de totes aquelles persones que no podrien permetre-s’ho d’una altra manera», assegura Ortiz. «A més, amb açò ens assegurem el reforç d’altres programes de garantia bàsica de l’alimentació», detalla.

Els lots estan compostos de torrons, bresquilla en almívar, bombons, brous, pastes i fins i tot sidra. Seran un afegit a les ‘cistelles’ d’aliments que habitualment proveïx el consistori amb l’objectiu de cobrir les necessitats bàsiques.

La regidoria de Serveis Socials sempre ha reivindicat que estes ajudes no són caritat, sinó un dret bàsic com és el de l’alimentació i una assegurança perquè es complisquen les condicions de benestar mínimes.

Els lots es repartixen en forma de vals, que s’adquirixen en les botigues. Concretament, el lot nadalenc es pot arreplegar en Comestibles Mari Tere, un supermercat tradicional emplaçat en el barri del Raval, un dels més castigats per la crisi.

Programes per a l’alimentació

L’Ajuntament de Cullera compta amb diversos programes per a assegurar que les persones sense recursos puguen alimentar-se. Amb els vals de menjar, una ajuda que s’atorga de manera regular en funció de les necessitats de cada família, es pot fer la compra en diversos establiments de la localitat omplint la cistella amb productes de necessitat bàsica com el pa o la llet.

També s’han realitzat xarrades informatives per a aprendre a fer la compra sense malgastar diners, realitzant una despesa econòmica mínima i escollint en la seua majoria aliments frescos i saludables.

Cullera ja va eliminar fa un temps les ‘cues de la fam’, com així les denomina Ortiz, quan els usuaris de Serveis Socials havien d’esperar en les dependències del departament perquè se’ls repartira el menjar. «Era indecent i decidim que estes persones reberen vals que es pogueren canviar en tendes del municipi fent la compra d’una manera normal» conclou Ortiz.

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here