Alzira amb l’escultura de Negueroles «Callejeros» és «més amiga dels animals»

0
3937
Negueroles hui amb l'escultura "Callejeros"
Negueroles hui amb l’escultura «Callejeros»
Fernando Roig entre els assistents
Fernando Roig entre els assistents

Elena Negueroles callejeros bes

Elena Negueroles Àlex Gadea i Diego Gómez
Elena Negueroles Àlex Gadea i Diego Gómez

Alzira conta des de hui amb un monument, «Callejeros», dedicat als animals obra de l’artista local Elena Negueroles que l’ha inaugurat este migdia a la Plaça de la Constitució conjuntament amb l’alcalde Diego Gómez i l’actor Àlex Gadea.

Amb «Callejeros» un gos- Tristan- i un gat -Soledad -Negueroles  ret homenatge a les mascotes abandonades en considerar que la seua Alzira natal «és una ciutat amiga dels animals». La pintor i escultora que ha donat esta escultura junt un quadre de la Murta, demanà que s’instal.larà en la Plaça de la Constitució «en viure molt propet d’ella i passar tots els dies per anar al col.lelgi de la Puríssima» segons ha manifestat durant l’acte celebrat al Saló Noble de l’Ajuntament.

Refugi de mascotes abandonades

Elena Negueroles ha elogiat la «sensibilitat» del consistori local davant elsanimals en prohibir la celebració de competicions de Tir i Arrossegament, d’especatcles amb bous i d’impulsar la construcció d’un refugi per a animals abandonats «al que donaré tot el meu suport».

Per la seua part l’alcalde Diego Gómez ha deixat palés que «està en les nostres mans que l’abandó deixe de ser un problema» i ha destacat la campanya informativa que farà la protectora Lacua del 27 de desembre al 3 de gener per fomentar «l’adopció d’animals de cara a les festes nadalenques».

Homenatge als animals

Gómez ha afegit que l’escultura «Callejeros» servix per «fer un homenatge a tota la gent que te cura dels nostres animals i amb aquesta obra Alzira vol avançar en l’educació i en la reflexió sobre el tractament als nostres èssers vius que ens acompanyen en les experiències de vida».

També han intervingut el secretari del Consell Valencià de Cultura Jesús Huguet que ha resaltat l’ampla tasca artística de Negueroles i l’actor Àlex Gadea que resaltava la llarga defensa dels animals d’Elena Negueroles que ha estat acompanyada per tota la seua família, entre ells el seu home Fernando Roig, actual president del Villarreal i el seu cunyat Paco Roig expresident del Valènca CF.

Riberaexpress   

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here