L’AVL posa en marxa l’Atles Lingüístic Valencià

0
1468

Atles linguistica valencia

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua tanca l’any 2017 amb la recuperació d’un projecte considerat fonamental per a l’estudi de la llengua com és l’Atles Lingüístic de la Comunitat Valenciana, ajornat en el temps i que ara s’ha convertit en un assumpte prioritari per a la institució normativa, després de l’acabament del Diccionari normatiu valencià i de la Gramàtica valenciana bàsica, entre altres obres acadèmiques.

La institució normativa ha encomanat hui l’acadèmic i professor de la Universitat d’Alacant Jordi Colomina la continuïtat dels treballs iniciats anys arrere per a completar l’Atles Lingüístic  valencià, un projecte fonamental per als estudis de dialectologia i que consistix en un recull de mapes que reproduïxen sobre el territori la variació fonètica i lèxica d’un conjunt de paraules seleccionades prèviament.

El projecte contempla el treballs de recollida i de transcripció de materials per a l’elaboració de l’Atles Lingüístic que comptarà amb un equip d’especialistes. El primer pas serà continuar el treball de camp iniciat en els anys noranta i en una segona fase completar la transcripció de les enquestes amb un qüestionari ampli realitzades en vint localitats valencianoparlants i en nou castellanoparlants. Finalment, el projecte es completarà amb l’edició de l’obra l’any  2019.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here