La regularització cadastral afecta a més de 2.500 propietats immobiliàries d’Alzira

0
543
Avinguda Sants Patrons
Avinguda Sants Patrons
Carrer Pérez Galdós
Carrer Pérez Galdós

La regularització del cadastre d’Alzira solicitada per l’equip de govern d’Elena Bastidas en febrer de 2015 afecta a més de 2.500 immobles que han fet ampliacions, rehabilitatcions o bé reformes de vivendes, locals o xalets. Fins i tot el Ministeri d’Hisenda ha inclòs, per primera vegada, en esta regularització, les piscines de les cases de camp i xalets del terme municipal.

Els seus titulars, a més de demanar la corresponent llicència d’obres municipal deuen comunicar a l’Oficina del Cadastre la millora realitzada en la seua propietat perquè Hisenda considera que estes millores les revaloritzen.

La última revisió del cadastre alzireny s’ha fet l’any 2005 i l’equip de govern del PP va decidir demanar la regularització que el Govern central havia determinat el 31 de maig de 2015 com a termini màxim perquè els ajuntaments pogueren adherir-se, data que coincidia, pràcticament, amb la celebració de les últimes eleccions municipals.

L’actual regidor d’Hisenda Albert Furió ha assegurat a Riberaexpress que el consistori «no pot renunciar» a cobrament l’IBI als 2.500 afectats perquè «suposaria una amnistia fiscal encoberta que ens condemnaria per prevaricació a l’equip de govern».

A hores d’ara l’Ajuntament ha enviat un avís als propietaris sobre les quantitats a pagar; as partir del 20 de gener rebran les notificacions de manera formal i a partir de la data de la seua rebuda disposaran de 60 dies per fer el pagament en periode voluntari.

Segons Furió els afectats podran optar al fraccionament dels rebuts que podran gaudir «d’entre 6 i 24 mesos segons els casos» per fer efectiu l’IBI complementari.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here