Alzira destinarà 800.000€ en crear nous llocs de treball i en millores del personal

0
430

L’Ajuntament d’Alzira presentarà una proposta d’inversions en millores del personal de 800.000 euros en els pressupostos del 2018 i que beneficiarà a prop de 250 treballadores i treballadors públics. Esta mesura ha sigut acordada de forma unànim per part de l’equip de govern i tots els sindicats en la Mesa General de Negociació i suposa la major injecció en el capítol de personal des de fa quasi una dècada.

1,5% d’increment salarial

L’acord contempla l’augment salarial del 2018 de tota la plantilla, previst en 1,5% a l’espera de l’aprovació de la Llei Pressupostos Generals de l’Estat, que ascendeix a uns 200.000 euros després d’anys de congelacions salarials. A més a més, es creen 20 noves places en total en els distints departaments, com ara en Serveis Socials per atendre les noves competències en matèria de llei de dependència, una brigada forestal en Medi Ambient o es reforça el departament de Cultura, entre altres.

D’igual manera, per part de l’Ajuntament s’ha millorat la situació del personal auxiliar administratiu, adequant-lo a les seues funcions reals, que suposarà 160.000 euros i afecta a quasi una trentena de treballadores i treballadors públics. També s’ha acordat la creació d’un complement de carrera, que comportarà un seguit d’obligacions en formació al llarg de 8 i 15 anys, per al grup C1 de l’administració local. En l’apartat de millores socials es garanteix el 75% de les ajudes a la millora de la formació i de les matrícules a les instal·lacions esportives municipals per a millorar la salut i la qualitat de vida per a les treballadores i treballadors públics.

Acord unànim

Per a Diego Gómez, alcalde d’Alzira: “volem agrair l’esforç de totes i tots els departaments, així com els representants de les treballadores i treballadors municipals per tal de millorar en la mesura de les possibilitats les condicions de treball i la creació de nous llocs de faena des del sector públic. Es tracta d’un acord unànime que feia anys que no s’aconseguia entre totes les parts.”

ajuntament alzira façanaajuntament alzira façana

Segons Ivan Martínez, responsable de Funció Pública i Organització: “s’ha fet un esforç des del departament i l’equip de govern per a anar superant les desigualtats i disfuncions que presenta l’administració local. Encara queda camí per recórrer, però en els últims tres anys s’han anat tractant de superar les desigualtats salarials entre les treballadores i treballadors públics, s’han prioritzat els grups que menys percebien de l’ajuntament i s’han implementat mesures per revertir les retallades partides en tots els anys de crisi i s’ha fet un pla per a estabilitzar un 20% dels funcionaris interins de la casa. Sense un equip humà fort és impossible dur a terme polítiques que reforcen els serveis públics.”

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here