Alzira amplia a 10 anys la concessió dels vedats de cacera de la Casella i la Garrofera

0
431
La Casella hui
La Casella hui

La Conselleria de Medi Ambient ha autoritzat a l’Ajuntament d’Alzira, per primera vegada, a ampliar de 5 a 10 anys els vedats de cacera de la Casella i la Garrofera. La convocatòria a pública subhasta serà aprovarà en el plenari ordinari d’este mes.

La regidoria de Medi Ambient havia presentat esta petició que beneficia als caçadors «des de fa quasi un any» segons el responsable de l’àrea municipal Pep Carreres que ha mantés nombrosos contactes amb els responsables de la conselleria fins aconseguir esta reivindicació.

Paral.lelament l’equip de govern ha negociat amb la Societat de Caçadors d’Alzira un conveni «que regule la relació» entre esta entitat i l’Ajuntament, fins que, recentment, l’assemblea dels caçadors aprovara l’esborrany de l’acord.

«Volem que els caçadors siguen els nostres ulls en la muntanya» segons ha manifestat Carreres a Riberaexpress per poder donar solució a tots els problemes que puguen sorgir. Així a canvi de 6.000 euros anuals, la societat » ens informarà i mantindrà les xarques perquè la fauna puga beure.». També autoritza el conveni a controlar els porcs senglars que causen danys en les parcel.les agrícoles.

El regidor de Medi Ambient ha replicat al PP local que s’haja arribat a este conveni davant la «pressió» exercida pel sector agrari. Segons Carreres «els únics interlocutors han sigut els caçadors amb els que hem negociat este primer conveni des de els inicis de la legislatura». Es més Carreres denuncia que «el PP el que ha intentat és impedir que s’arribara a este acord». I la reunió del dilluns convocada per l’alcalde obeix segons el responsable local de Medi Ambient a «comunicar» la decissió de la Conselleria d’ampliar a 10 anys la concessió dels dos vedats i a que la Societat de Caçadors haguera aprovat, dis abans, l’esborrany del conveni.

L’acord contempla la recuperació per part de l’Ajuntament del camp de tir buicat en la Casella que el govern local pretén convertir en un mirador.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here