Carcaixent aposta per la gestió i propietat públiques de les muntanyes

0
654
incendi El RealengAjuntament i Grup Promotor s’han mostrat molt satisfets per l’índex de participació registrat

Hui s’han donat a conèixer els resultats del procés de participació ciutadana per decidir sobre la propietat i la gestió de les muntanyes de Carcaixent. L’opció més votada, amb un 28,61%, ha sigut la «gestió i propietat públiques», seguida de «propietat indiferent amb gestió pública» (13,33%), i «propietat pública amb gestió indiferent» (12,43%) i «propietat privada amb gestió pública»(12,30%). Tanquen les preferències la «propietat i gestió privada» (8,75%), «propietat indiferent amb gestió privada» (8,05%) i, per últim, «propietat privada amb gestió indiferent» (7,44%).

En total han sigut 1300 els veïns i veïnes els que han participat de forma telemàtica durant els cinc dies que han durat les votacions, bé des dels seus dispositius o des dels punts físics habilitats. Esta xifra suposa un 10% del cens, format per tots els carcaixentins i carcaixentines majors de 16 anys. Natxo Escandell, regidor de participació ciutadana, s’ha mostrat molt satisfet per l’índex de participació registrat «ens trobem en un nivell mitjà-alt de participació tenint en compte que la màxima participació registrada en processos de votació en altres localitats com Ontinyent està al voltant del 14%. Per a ser la primera vegada trobem que és un número molt satisfactori, tot i que no ens conformem i esperem aconseguir una major implicació ciutadana per a properes ocasions».

Per a la regidora de Medi Ambient, Paula Lozano, l’índex de participació demostra que hi ha una sensibilització entre els veïns i veïnes de Carcaixent «és evident que a la gent li preocupa el futur del seu entorn, és per això que continuarem treballant conjuntament amb el Grup Promotor per la defensa i protecció de les nostres muntanyes». Així, ha destacat que, encara que la línia de treball encetada per l’Ajuntament era totalment novedosa, «la col·laboració entre consistori i Grup Promotor ha sigut molt positiva i ha donat bons resultats, en especial pel que fa a la mobilització i sensibilització ciutadana respecte a este tema».

El resultat de les votacions ha de marcar la línia de treball a seguir per part de l’Ajuntament de Carcaixent en les qüestions relatives a la gestió i propietat de les muntanyes. En esta línia, Paco Salom, alcalde de Carcaixent, ha explicat que el primer pas era escoltar a la ciutadania «ara ja sabem quina és l’opció prioritària per als carcaixentins i carcaixentines i, tal i com hem dit des d’un principi, l’Ajuntament tractarà en la mesura de les seues possibilitats, actuar en consonància amb la voluntat popular. Paco Salom ha volgut destacar que es tracta d’un procés complicat «ningú dubta que és un tema complex amb moltes vessants que no depenen únicament de l’administració local, no obstant açò continuarem treballant com hem fet fins ara, de forma oberta i transparent, ja que s’ha demostrat que a la gent li preocupen les seues muntanyes».

Per la seua part, el Grup Promotor també ha valorat positivament el primer procés de participació. Així, des de l’organització, consideren que s’ha aconseguit l’objectiu d’assegurar a participació ciutadana tot i que, com apunten, cal consolidar-la i millorar-la per a properes votacions. El Grup Promotor ha agraït a totes i tots els qui han participat de la consulta i, en especial, “als voluntaris i voluntàries que s’han implicat en l’organització del procés i han estat durant estos dies en els punts de votació, resolguent dubtes i assistint als votants”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here