El Betlem d’Alzira a més de 600 metres d’alçària

0
589
Muntanyers en el cim de la Ratlla
Muntanyers en el cim de la Ratlla

Un centenar de muntanyers, majors i xiquets, van pujar al cim de la Ratlla per a instal·lar el Betlem que estarà allí fins al proper diumenge 7 de gener de 2018, quan de nou es reuniran a les 9:00 hores en l’aparcament del bar de la Casella, per tal d’abaixar-lo. Enguany és la XIX edició de l’expedició i el bon dia que va fer i la visibilitat va permetre divisar el perfil de les illes d’Eivissa.

Al llarg del mes es podrà visitar i, al mateix temps, aprofitar per a contemplar les magnífiques vistes des del mirador natural de la Ratlla que, amb els seus 625 metres per damunt del nivell del mar, és el punt més elevat de les nostres muntanyes de la Serra del Cavall i les Agulles.

El Museu Municipal recuperà en Nadal de 1999 este costum, que el Centre Excursionista d’Alzira inicià en 1957 i mantindria fins a l’any 1976, quan l’associació es va extingir. En eixa primera etapa es van celebrar XIX edicions, les mateixes que ja porta el Museu. En total ja s’han celebrat 38 excursions entre els dos centres amb la participació d’alzirenys, alzirenyes i veïns d’altres localitats i s’ha convertit en una tradició d’amics, famílies i senderistes que tenen un diferent punt de trobada per a celebrar una jornada en plena natura.

Per a molts és la primera vegada que s’inicien en la pràctica del senderisme, que els oferix l’oportunitat de conéixer les nostres muntanyes, ja que cada any es posa en un lloc diferent, alternant els paratges naturals municipals de la Murta i la Casella, el Cavall Bernat, la Creu del Cardenal, el Tallat Roig, el Pla del Barber, l’antic Observatori Forestal “l’Ouet”, la Font de la Teula; o la mateixa Ratlla.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here