El Pont de Ferro rep l’homenatge i l’agraïment de tota Alzira amb el seu centenari

0
875
El pont ahir durant la festa commemorativa
El pont ahir durant la festa commemorativa

pont inauguracio alcalde pont inauguracio carro pont inauguració sol

pont inauguracio ballaors

L'alcalde tallà la cinta que obri una nova època al pont
L’alcalde tallà la cinta que obri una nova època al pont

El pont tremolà al sò de les tradicionals danses que l’homenatgearen

Un carro tirat per cavalls el creuà per primera vegada en la festa del centenari

Autoritats i veïns lluiren indumentària típica de principis del segle XX

La riuada de Sant Carles de 1864 que va causar greus danys a l’antiga Alget-zira Xúquer va ser l’origen de la construcció del Pont de Ferro d’Alzira que començà a construïrse en 1911 i estigué operatiu el 16 de desembre de 1917.

Ahir amb motiu del seu centenari l’Alzira política, cívica i festiva es volcà amb el seu tradicional pont al que va retre un sentit i merescut homenatge. Veïns vestits d’acord amb els inicis del segle XX, carros i bicicletes d’aquella època i danses tradicionals recordaren la importància d’esta estructura metàlica tan important en la comunicació i en l’economia tant de la capital com de la seua comarca.

Com deia el regidor de Gestió Urbanística, durant la inauguració «hui, 100 anys després la seua construcció, continua prestant un bon servici als alzirenys i habitants de la Ribera».

Amb les danses de Les Folies i davant la gran quantiat de gent concentrada el pont es mostrà sensible a l’homenatge fins el punt de tremolar com si d’un lleu terratrèmol es tractara segons apreciaren molts veïns.

El pont lluix per primera vegada un roig corporatiu després d’estar camuflat amb un color gris que li va servir per lliurar-se de les bombes que en ple Guerra Civil llançà la «Pava» i que  una d’elles caigué a escasa distància del seu lloc sobre el Xúquer.

Ahir es va proudir una anècdota que reflexa ben a les clares la importància i repercusió exercida per esta via de comunicació; el pont es trobava tancat a cal i canto des de primeres hores del matí d’ahir per als preparatius del centenari, però es va obrir adrede, durant uns instants per complir un centenari costum, el pas d’un vehicle fúnebre d’un veí del barri de Les Barraques on la tradició diu que quan un dels seus habitants es mor, ha de creuar el Pont de Ferro per ser traslladat al cementeri.

L’alcalde Diego Gómez, amb un tratge i barret de l’epoca, va tallar la cinta al temps que li desitjà «llarga vida» a l’emblemàtic pont.

Riberaexpress 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here