L’Alcúdia augmentarà la producció d’energia renovable i reduirà les emissions de CO2

0
851

Alcudia renovables BortJosep Bort, diputat de Medi Ambient de la Diputació de València, ha visitat les dos instal·lacions solars fotovoltaiques d’autoconsum instal·lades a l’Ajuntament i la Biblioteca Municipal

L’Alcúdia és un dels dos únics municipis al que la Diputació de València ha concedit una subvenció en 2017 per inversions previstes en el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible

El Diputat de Medi Ambient Josep Bort, acompanyat per l’Alcalde de l’Alcúdia Andreu Salom i el regidor de Medi Ambient Paco Sanz, han visitat aquest matí les inversions realitzades en el programa del Pacte de les Alcaldies, coincident en la posada en marxa amb les dos instal·lacions solars d’autoconsum contemplades, a l’Ajuntament i a la Biblioteca Municipal.

L’Alcúdia va renovar en 2016 el Pacte de les Alcaldies que ja es va firmar en 2011 amb l’objectiu de reduir les emissions de CO2 en un 40% per a 2030, ampliant l’objectiu de l’anterior pacte.

Amb l’aprovació del PAES, l’ajuntament de l’Alcúdia es compromet a desenvolupar el pla d’acció on es descriuen les accions necessàries que porten a reduir les emissions de CO2 i alhora incrementar la producció d’energia renovable al municipi.

Per a fer efectiu el compromís aprovat i amb les ajudes de la Diputació de Valencia al Programa del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia, específiques per a inversions en accions contemplades al pla d’acció, l’Ajuntament de l’Alcúdia, amb l’assessorament de l’Oficina Verda, ha realitzat les següents inversions:

1- Instal·lació solar fotovoltaica d’autoconsum per a l’edifici de l’ajuntament

2- Instal·lació solar fotovoltaica d’autoconsum per a la biblioteca municipal

3- Reforma del enllumenat de l’edifici de l’Àgora i del Parc de la Florida per a adaptar-lo a la tecnologia LED

Les inversions permetran augmentar la producció d’energia renovable en 18.000 kWh anuals i al mateix temps reduir les emissions de CO2 en 8’835 tones anuals. En total s’han invertit 60.000 euros, 50.000 dels quals procedeixen de la Diputació i els altres 10.000 de l’Ajuntament.

Aquestes actuacions i moltes altres que realitza l’Ajuntament confirmen el compromís de l’Alcúdia amb el medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic.

CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES DE LES ACTUACIONS

Instal·lació solar fotovoltaica d’autoconsum per a l’Ajuntament de l’Alcúdia:

S’ha instal·lat una planta solar fotovoltaica d’autoconsum de 5 kW nominals de potencia que produirà aproximadament 7.161 kWh anuals d’energia elèctrica 100% lliure d’emissions. S’estima un estalvi en les emissions de 2,86 Tn/any.

Instal·lació solar fotovoltaica d’autoconsum per a la Biblioteca

S’ha instal·lat una planta solar fotovoltaica d’autoconsum de 5 kW nominals de potencia que produirà aproximadament 10.682 kWh/any d’energia elèctrica 100% lliure d’emissions. S’estima un estalvi en les emissions de 4,27 Tn/any.

Respecte a la substitució de les lluminàries del Parc de la Florida:

S’han substituït la totalitat dels projectors i els fanals del parc. Comptaven amb projectors de tecnologia VSAP de 400W que s’han substituït per altres amb potencies de 200W i 100W que produeixen una major luminància i milloren la qualitat de la il·luminació.

També s’han substituït la totalitat dels fanals amb lluminàries de 100W de tecnologia VSAP per altres amb tecnologia LED de 50W.

L’estalvi anual previst es de 6.700 kWh que suposen un estalvi en emissions de 1,42 Tn/any.

Respecte a la substitució de les lluminàries de l’edifici de l’Àgora:

S’han substituït 8 lluminàries amb làmpades de vapor de mercuri i 400W de potencia individual per altres de 100W de potencia individual i tecnologia LED que produeixen més nivell de luminància i una il·luminació de major qualitat.

S’estalviaran un total de 1.345 kWh/any que suposen un estalvi en les emissions de 0,285 Tn/any.

**VSAP: Vapor de Sodi d’alta pressió

**LED: Lighting Emission Diode

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here