Salut de la Ribera vacuna contra la grip a prop de 40.000 persones en el primer mes

0
581

Hospital vacunació gripSuposa el 83,8% de les dosis inicialment assignades per la Conselleria de Sanitat al Departament de Salut per a la campanya de vacunació.

Els alts nivells de vacunació estan sent possibles a la implicació i treball desenvolupat, especialment, pels professionals d’Infermeria d’Atenció Primària del Departament de Salut. 

·         El de La Ribera és el segon departament de salut en dosis declarades, després de l’Hospital General de València.

 ·         Les persones que pertanyen als grups de risc poden vacunar-se fins al pròxim 31 de gener.

Alzira (08.12.17) .- El Departament de Salut de La Ribera ha vacunat a 39.969 persones contra la grip en el primer mes de la campanya de vacunació. Això suposa que s’ha administrat el 83,8% de les dosis de vacuna assignades inicialment per la Conselleria de Sanitat al Departament de Salut. A més, el de La Ribera és el segon departament de salut en dosis declarades, després de l’Hospital General de València.

 Estos alts nivells de vacunació són fruit de les actuacions que el Departament de Salut de La Ribera està duent a terme per tal de difondre la campanya de vacunació i fer-la accessible als grups de risc de la comarca, així com a la implicació i treball desenvolupat, especialment, pels professionals d’Infermeria d’Atenció Primària del Departament de Salut.

En este sentit, cal recordar que s’han enviat més de 63.000 cartes als ciutadans de La Ribera majors de 59 anys (el grup de risc més nombrós), recordant-los la importància de la vacunació i citant-los al seu centre de salut per dur-la a terme. Així, a través d’esta carta s’ofereix una cita personalitzada perquè cada pacient vaja al seu centre de salut a vacunar-se contra la grip en un dia i hora concret, cosa que evita al pacient cues i esperes innecessàries i agilitza el treball dels professionals sanitaris.

Cal destacar que esta cita personalitzada per a la vacunació de la grip és una acció exclusiva i diferencial de departaments gestionats pel grup Ribera Salud que garanteix un alt índex de vacunació. Així mateix, s’estan emetent falques de ràdio i televisió i s’ha inclòs, de forma automatitzada, consells de vacunació antigripal en el full d’alta que reben els pacients inclosos en els grups de risc que van a Urgències, Hospitalització i Consultes Externes. Igualment, s’està vacunant els pacients del Servei d’Hemodiàlisi de l’Hospital d’Alzira.

Grups de risc

La vacunació contra la grip es recomana, fonamentalment, per a les persones amb alt risc de patir complicacions en cas de patir-la i per a persones en contacte amb estos grups d’alt risc, ja que poden transmetre’l. Així, haurien de vacunar-se contra la grip les persones majors de 59 anys, els adults o xiquets amb processos crònics cardiovasculars / respiratoris, els malalts crònics residents en institucions tancades, els malalts afectes de processos metabòlics crònics (com diabetis), disfunció renal, hemoglobinopaties o immunodeprimits, els xiquets sotmesos a tractaments prolongats amb salicilats, i les dones embarassades de 2n i 3r trimestre durant la temporada de grip.

 Al costat d’ells, es recomana també la vacuna de la grip al personal sanitari, a persones que tenen contacte proper o cuiden pacients inclosos en algun dels grups de risc, al personal de serveis especials (policies, bombers, funcionaris de presons) i a treballadors del sector avícola. Cal destacar que, en este primer mes de campanya, ja s’han vacunat en el Departament de Salut de La Ribera el 59,52% dels majors de 64 anys de la comarca i al 46,17% dels professionals sanitaris.

En la temporada passada, La Ribera va ser el segon dels departaments de salut de la Comunitat Valenciana en percentatge de vacunació al grup de risc de majors de 64 anys, només darrere del Departament de Salut de Vinalopó, també gestionat pel grup Ribera Salud. Les persones que pertanyen als grups de risc poden vacunar-se fins al pròxim 31 de gener.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here