Didín Puig presentarà a Benimodo el seu llibre «Les festes de Pasqua»

0
747
Didín Puig junt l'alcalde de Benimodo
Didín Puig junt l’alcalde de Benimodo

La Casa de la Cultura de Benimodo acollirà el dia 21 de desembre a partir de les 19 hores la presentació del nou llibre de Didín Puig, titulat “Les festes de Pasqua”. Organitzat per l’ajuntament, en l’acte participaran l’alcalde, Paco Teruel; l’il·lustrador Gabi Alonso; l’escriptor Jesús Huguet; i l’editor, Francesc Ferrer; a més de l’autora. El llibre ha sigut publicat per Denes Editorial i forma part del catàleg infantil, dins de la col·lecció “Contes de tots”.

La sinopsi de llibre parla de quan l’estació de l’hivern s’acaba i arriben els dies lluminosos de la primavera. Massa tancats a casa, al poble. Els dies curts i les nits eternes arriben al final i tot anima a eixir al carrer, al camp. És el primer contacte amb la natura en el moment precís en què tot el camp comença a vestir-se de verd. “Les festes de Pasqua” és una obra que apropa amb estima, enyor, tendresa i desig la cultura popular. Una de les festivitats més característiques, així com un recull de receptes tradicionals, jocs populars i costumaris que són part definitòria d’un poble.

Didín Puig és veïna de Benimodo, la Ribera Alta. Va estudiar a l’escola Lo Rat Penat, on va rebre lliçons del mestres de l’època com Carles Salvador, Enric Valor, Francesc Ferrer Pastor, Enric Matalí, Martí Domínguez i Manuel Sanchis Guarner. Després va estudiar periodisme a París, on va viure el maig del 68, els conflictes sindicals i va organitzar concerts de cantautors al teatre Olympia.

Professionalment, va donar classes de valencià al col·legi dels Jesuïtes, treballà a la discogràfica Edigsa, al grup de danses Alimara, al centre territorial de TVE en Aitana i com a guionista de programes a Canal 9. Té el guardó Miquelet d’Honor, el Tio Canya del Bloc de Progrés Jaume I de l’Alcúdia i el II Premi d’Ajuda a la Igualtat Ascensión Chirivella Marín. Fa uns mesos va rebre la màxima distinció cultural de la Generalitat Valenciana.

Gabriel Alonso va nàixer el 1969 i és un pintor figuratiu que va per lliure. El seu estil que barreja el llenguatge del còmic amb el de la pintura clàssica, el que l’acosta cada vegada més a la il·lustració de llibres: Començà amb les “Auques” concebudes pel seu mestre Francesc Aledón i les il·lustracions de “El Tesoro de los templarios” de Marisa Fernández Calabuig, “El viatge de Battuta” de Francesc Baixauli Mena, “Su árbol de sangre” de Rose Steel i “El secreto de Chichén Itzá” de Marisa Fernández Calabuig.

És doctor en Belles Arts (1997), com a pintor ha rebut nombrosos premis i distincions com El Premi de la Real acadèmia de Sant Carles de València (2002), El Salón de Otoño del Ateneo Mercantil (València, 2005).

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here