Alzira comença la recuperació de la Xopera i d’un antic moll d’embarcacions al Xúquer

0
1113
Una màquina treballava hui aplanant el terreny en la Xopera
Una màquina treballava hui aplanant el terreny en la Xopera
Pep Carreres i Alfredo Pellicer en el moll
Pep Carreres i Alfredo Pellicer en el moll

piraguisme portet treballs 1 piraguisme portet treballs

Hangar per a les piragües
Hangar per a les piragües

L’Ajuntament d’Alzira i el Club de Piragüisme local han començat els treballs de recuperació d’una xopera al Xúquer i d’un antic moll d’embarcacions que servien per extraure l’arena del riu a la zona de Tulell junt l’actual circuit de cross

També està construïntse un hangar per a les piragües junt els vestuaris de la Ciutat Esportiva

al coneiximent i difusió de la flora, la fauna, l’estat de l’aigua i per al desenvolupament d’activitats relacionades amb l’ús de piragües.

L’Ajuntament i l’Alzira Club Piragüisme Esportiu signaren en el seu dia un conveni mitjançant el qual el consistori es comprometia a construir un hangar i el club a organitzar i celebrar cursos i jornades tant pràctiques com teòriques relatives a piragües i altres embarcacions i dirigides, principalment, a veïns de la capital de la Ribera.

A més la iniciativa té com objectiu el coneiximent i difusió de la flora, la fauna, l’estat de l’aigua així com el desenvolupament d’activitats relacionades amb l’ús de piragües segons el regidor de Medi Ambient Pep Carreres..

Una vegada recuperat el moll, instal.laran una plataforma flotant al centre del riu que estarà conectada amb el portet “per facilitar l’accés dels piragüistes a les embarcacions”. S’anomenarà la zona zero on s’inicia el projecte “Alzira-Piragüisme”.

Condicions immillorables

El president del club Alfredo Pellicer es troba «molt il.lusionat! amb este projecte donat que “recull unes condicions immillorables per a la pràctica del piragüisme com hi han pocs llocs en Espanya”. Així destaca la ubicació en un complexe esportiu molt prop de la ciutat “amb vestidors i dutxes” i a més “amb dos accessos”, l’actual, pròxim al Recinte Firal i el futur de la Xopera.

Pellicer assegura que el futur port piragüista estarà capacitat per a fer “proves a nivell nacional” i també per a “maratons” donat que este tram del Xúquer permetrà “fins a 7 hores de navegació sense parar”.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here