Carcaixent reduix un 14% el consum d’aigua a localitat 120 fuites

0
733
carcaixent fugues aiguaEl treball conjunt de l’Ajuntament de Carcaixent i Aguas de Valencia /Global Òmnium ha permès localitzar 120 fuites que romanien ocultes

L’Ajuntament de Carcaixent i Global Òmnium han dut a terme importants inversions per a la sectorització, renovació de comptadors generals i modernització de les canonades a fi de millorar l’eficiència i sostenibilitat de l’abastament. El treball tècnic desenvolupat permetrà estalviar, en finalitzar 2017, 250.000 metres cúbics d’aigua, quantitat equivalent a l’emmagatzemada en 100 piscines olímpiques i que suposa una reducció del 14% respecte a l’any anterior.

 

Des de l’1 de gener, Global Omnium / Aigües de València ha revisat 145 quilòmetres de la xarxa d’aigua potable, que significa inspeccionar una vegada i mitja la xarxa total de Carcaixent, l’extensió és de 87,5 quilòmetres, gràcies a la qual cosa s’han localitzat i reparat 120 fuites d’aigua que romanien ocultes, en molts casos.

 

D’altra banda, també en els últims mesos esta empresa ha millorat la sectorització del municipi, creant més zones, a més de dur a terme la renovació de comptadors generals i modernitzar alguns trams de les canonades del municipi.

 

La base del treball desenvolupat per Global Omnium / Aigües de València és la gestió i anàlisi de la informació que faciliten els comptadors sectorials així com els registradors de cabal i pressió instal·lats a la xarxa. A partir d’esta, els tècnics són capaços d’identificar possibles avaries en algun dels 20 sectors del municipi i prendre proactivament les decisions més adequades per garantir el millor servei al ciutadà.

 

Eficiència garantida

 

Gràcies a la informació rebuda i analitzada diàriament (més de 3.800 dades diàries) així com als treballs realitzats pels tècnics d’aquesta empresa valenciana, Carcaixent ha reduït de forma important la pèrdua d’aigua i millorat la seva eficiència hídrica.

 

L’any passat el volum d’aigua que es requeria a Carcaixent era de 4.491 m3 / dia. Gràcies a les inversions dutes a terme per l’Ajuntament, en col·laboració amb este operador, la xifra s’ha reduït a 3.874 m3 / dia, i hi ha hagut dies en què únicament s’han requerit 3.600 m3 / dia.

 

Complementàriament, estos esforços revertiran directament en un benefici per als veïns del municipi ja que a més de gaudir d’un sistema hidràulic més eficient permetran evitar l’emissió de 11,5 tones de CO2 a l’atmosfera, i contribuiran així a combatre el canvi climàtic.

 

D’altra banda, estes actuacions permeten l’optimització de la producció del Pou de la Font de la Parra, de manera que reduïm en un 9% la dependència de fonts externes de subministrament, com és el Sistema d’Alta de la Ribera.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here