Guadassuar aprova els pressupostos «més socials» dels últims anys

0
473
L'alcalde amb membres de l'equip de govern
L’alcalde amb membres de l’equip de govern

El passat dijous 30 de novembre va ser aprovat al Ple de l’Ajuntament el Pressupost del 2018 per majoria absoluta. A més del pressupost, durant el Ple es van aprovar les mocions en contra de la violència de gènere per unanimitat i sobre la pobresa energètica per majoria.

El alcalde-president, va informar a la resta de Ple va informar que eixe mateix mati es formalitza la compra-venda de la casa adjacent a l’edifici de l’antic escorxador (AGUAFA) per al futur projecte del Centre de Dia de Guadassuar, i la pràctica finalització de les obres de les noves dependències de la Policia Local a la Plaça Generalitat.

Respecte al pressupost per a l’any 2018 disminueix 2.500 € en relació amb el  de l’any 2017. Es tracta d’un pressupost equilibrat i racional, amb una important disminució d’ingressos, compensades amb les subvencions ja atorgades.

Salvador Montañana, alcalde de Guadassuar, assenyala que “el pressupost de 2018 és el pressupost més social dels últims anys, aspecte important per els valors que defèn l’actual govern i per evitar les conseqüències negatives provocades per la situació de llarga crisi econòmica”.

Per a l’exercici de 2018, en l’estat d’ingressos, en recaptació es preveu una disminució d’ingressos en l’IBI rústic i de l’IBI urbà, i l’impost sobre l’increment de valors dels terrenys, que s’ajusta al que s’està recaptant actualment. En l’impost de Construccions, Instal·lacions i Obres i de la taxa per atorgament d’obres es disminueixen les previsions respecte l’exercici anterior.

Cal destacar les subvencions del Fons de cooperació municipal de la CV per valor de 87.364 euros i l’important creixement del Conveni de Serveis Social i Polítiques d’Igualtat que passa de 48.900 € a 80.500€. A més, el Fons de cooperació municipal de la diputació de València ens atorga 87.364 €. La resta de possibles subvencions, en el moment del seu atorgament, produirà la corresponent generació de crèdit, incrementant la quantitat atorgada en els ingressos i les despeses.

Pel que fa a l’estat de les despeses, l’Ajuntament contempla les obligacions mínimes, procurant la dotació de tots els serveis, programes i activitat que té establertes. Atenent a la classificació econòmica, en relació al capítol 1, sofreix un increment de 67.095,61 €, degut a l’alliberament a temps parcial de la Regidora de Benestar Social i Igualtat, per impulsar polítiques socials municipals, la contractació d’una treballadora més en Serveis Socials i la dotació per a la contractació a jornada completa de la plaça de brigada de jardins.

En els capítols 2 i 3, es destaca les disminucions de les despeses resultant de l’avanç de la liquidació per canvis significatius com el nou contracte de recollida de fem i serveis jurídics d’urbanisme i medi ambient, els majors ingressos de la piscina coberta i piscina d’estiu i l’estalvi per contractació del nou servei de recaptació en executiva de Diputació en 35.730 € i de les despeses financeres en 8.015,27 €.

En relació al capítol 4, es detallen com a nominatives les previsions per a les subvencions a les associacions,  destacant l’esforç del govern municipal en les subvencions a clubs esportius i la nova subvenció per ajudar al desplaçament de persones amb xiquets discapacitats que han d’anar a escoles situades en altres pobles de la comarca. Per últim, en relació amb les inversions en el capítol 6, ascendeix a 126.000 €, on es destaca la dotació de 95.000 € per a l’adquisició d’un camió nou per a la brigada de jardins.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here