El món de la cultura premia a Sumacàrcer per la seua gran oferta escènica

0
946
  • Sumacàrcer
    Sumacàrcer
    L'alcalde i membres de la corporació
    L’alcalde i membres de la corporació

    L’associació d’Empreses d’Arts Escèniques del País Valencià (Avetid) reconeixerà al municipi per la seua gran aposta per les arts escèniques.

  • En 2018, la localitat de la Ribera Alta ja ha confirmat que ampliarà el conveni amb Culturarts.

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sumacàrcer rebrà el pròxim 11 de desembre a València un premi de la Associació d’Empreses d’Arts Escèniques del País Valencià (Avetid) “pel seu gran esforç per a oferir una programació d’arts escèniques professional i de qualitat malgrat ser una localitat de poc més de mil habitants i amb uns escassos recursos econòmics”.

En la gala anual de Avetid, que se celebrarà en el Palau de Cervelló, també seran guardonats Faula Teatre, els veterans actors José Palanca i Josep Maria Pou, l’associació valenciana d’escriptors de teatre i Ana Noguera. Avetid ha indicat que amb aquests premis vol «reconèixer la dedicació de persones i entitats en el món de l’escena» i contribuir «a enfortir un sector que segueix travessant enormes dificultats». “Aquest premi suposa un reconeixement a la nostra aposta ferma que, ara fa cinc anys, iniciàrem per a aconseguir una cultura de qualitat i que s’ha consolidat definitivament en el nostre poble gràcies a la gran resposta que ha obtingut per part dels nostres veïns i veïnes.

És el reconeixement a la gran labor de fer cultura en un poble xicotet. Aquest premi no solament és per a Sumacàrcer sinó per a tots aquells pobles xicotets que fan possible la cultura”, addueix el primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura de Sumacàrcer, David Pons García.

En 2018, Sumacàrcer ja ha confirmat que ampliarà el conveni amb Culturarts de la Generalitat Valenciana, signant l’adhesió a la secció de música. “Aquest premi no haguera sigut possible, a més, sense tots els que ens han ajudat a posar la nostra agenda cultural en marxa.

I sobretot el poble, que és el vertader receptor d’aquest premi i que funció a funció col·labora amb nosaltres perquè res falle. A més, també agrair-ho al nostre gestor, Aureli Doménech”, afig Pons. L’ajuntament ha escomès diverses reformes per a condicionar el teatre amb les necessitats tècniques necessàries i la seua adequació definitiva veurà la llum durant el pròxim any.

“Creiem que Sumacàrcer pot ser una referència per a altres localitats en la seua pretensió per ajudar, amb una bona programació d’actes, a un col·lectiu teatral molt maltractat en els últims anys”, argüeix Pons.

Avetid, que compleix el seu vint-i-cinc aniversari, ha reivindicat «una actuació immediata en el sector, amb una clara i definida política teatral i cultural, per a fer possible la reanimació urgent de la cultura que necessita la nostra societat». El premi d’honor 2017 de Avetid, que valora «el talent, compromís amb el treball fet amb vocació, dedicació i obstinació», serà atorgat a Josep Maria Pou, «un dels actors i directors d’escena més notable del nostre país».

Es premiarà també la labor d’integració social dels més febles, com la que desenvolupa Faula Teatre; a empreses com Casa Muntanya, referent social de l’ètica empresarial, la responsabilitat social corporativa i implicació amb la cultura; i, dins dels mitjans de comunicació, a València Plaza per l’impuls i promoció del sector.

Així mateix, l’associació ha premiat el treball d’entitats i col·lectives de les arts escèniques com la Fira Europea de les Arts Escèniques per a Xiquets i Xiquetes (Feten), amb intensa labor a favor de la promoció d’aquestes arts per a la infància i la joventut i a la Associació Valenciana d’Escriptores i Escriptors Teatrals per la potenciació de la dramatúrgia valenciana. Avetid ha premiat igualment la tasca de persones com Josep Palanca, veterà artista i actor dedicat al teatre, i a Ana Noguera, membre del Consell Valencià de Cultura (CVC), «gran defensora de la cultura general i les arts escèniques».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here