Àgora celebra el seu 65 aniversari actuant al teatre D. Enrique

0
1602

Agora sombreros copaReposaran els dies 8 i 10 de desembre, en el Teatre Don Enrique de Carcaixent, la seua obra més premiada, “La venganza de Don Mendo”

Corria la dècada dels cinquanta quan podem situar el naixement del teatre i de la companyia Àgora a Carcaixent. Va ser amb motiu d’un festival benèfic que es va organitzar el 10 de juny de 1952, en el Teatre Patronato, amb la sarsuela del Mestre Sorozábal, “La del manojo de rosas” i de la mà dels joves de “Acción Católica”.

L’any 2002 van celebrar els seus cinquanta anys amb una esplèndida exposició de fotografies, cartells, vestuari, decorats i homenatges a membres fundadors.

En aquest 2017 arriba la celebració del 65 aniversari d’esta gran companyia, per la qual han passat més de 300 actors, ha estrenat més de 200 obres, amb centenars de representacions i amb les quals han aconseguit desenes de premis, entre ells el Micalet de les Arts Escèniques, que atorga la Generalitat Valenciana.

Però si ens impressiona la seua història, el futur més pròxim d’Àgora Carcaixent ens sorprendrà. Al llarg d’aquest 2017 han realitzat més de 15 representacions de les tres obres que actualment porten en cartell, per diverses localitats de la província de València.

Per al pròxim 2018 estan preparant l’estrena de dues obres, en la qual participen els seus actors habituals i les noves incorporacions que han crescut en els últims anys en la seua escola actoral.

Recuperaran el Concurs Nacional de Teatre Amateur Pascual Peralt i la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana ha acordat presentar a esta històrica agrupació als premis Max 2018, en l’apartat aficionat.

A més, per als pròxims 8 i 10 de desembre, a les 19:00 hores i en el Teatre Don Enrique reposaran, a petició del públic, una de les seues obres més premiades i representades, “La venganza de Don Mendo”, una adaptació de Paco Mir de Tricicle, que porten representant des de l’any 2.000 .

Unes representacions que uniran en l’escenari a les actuals i a les futures generacions d’estos amants del teatre que permetran que Àgora Grup de Teatre Carcaixent aconseguisca els cent anys d’història.

Agora Grup de Teatre Carcaixent

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here