Campanya a l’Alcúdia per impulsar el reciclatge entre el seu veïnat

0
1631

Alcudia reciclatgeLa regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de l’Alcúdia apel·la en aquesta campanya tant als beneficis per al medi ambient com l’estalvi de diners que suposa reciclar.

 

Sota el hastag #LAlcúdiaRecicla s’englobaran totes les accions que es portaran a terme.

 

Recentment l’Ajuntament de l’Alcúdia ha presentat la campanya #LAlcúdiaRecicla on es pretén conscienciar a la ciutadania sobre els beneficis, tant mediambientals com econòmics, que comporta el reciclatge i la necessitat fer-ho correctament per tal d’augmentar el reciclatge així com de reduir el nombre de residus impropis que es dipositen en cada contenidor. I és que, i tal com s’anuncia als cartells i als díptics, ficantCada cosa al seu lloc no sols protegim el medi ambient (preservant els arbres i els boscos del planeta, contribuint a què els mars i els oceans estiguen lliures de plàstics i reduint energia, aigua i matèries primeres) sinó que, a més, estalviem diners, ja que si reciclem bé el paper, el vidre i els envasos, es disminuirà el fem que entrarà en la planta i per tant el nostre rebut del fem. Per altra part el municipi recapta uns 30.000 euros anuals pel reciclatge del paper i els envasos, que l’Ajuntament s’ha compromès a destinar a fins ambientals.

 

Paco Sanz, regidor de Medi Ambient, considera imprescindible aplicar la regla de les tres erres, no sols fent una bona separació dels residus i el seu reciclatge, sinó també la reducció i la reutilització dels diversos objectes i materials.

 

Així, la primera part de la campanya, a més de la col·locació de cartelleria per tot el poble, ha estat el repartiment d’un fullet informatiu a tot el veïnat on s’explica detalladament els beneficis que comporta aquesta bona pràctica. Per altra banda, a través de les xarxes socials, s’ha fet difusió d’un vídeo protagonitzat per un grup de persones de la localitat on expliquen per què reciclen elles per tal de tractar de convèncer a aquelles que encara no ho fan.

 

En la segona fase de la campanya amb el títol d’ Aprèn a Reciclares repartirà un glossari en el que s’indicaran els distints tipus d’objectes en quin contenidor han d’anar, així com els que no hem de tirar en els distints contenidors.

 

El 15 de desembre s’inaugurarà l’exposició La més neta del Mediterrani, que comptarà amb la visita del secretari autonòmic de Medi Ambient, Julià Álvaro, que pretén fer evident l’impacte mediambiental provocat per l’abocament de plàstics en l’entorn del territori valencià i proposa solucions per aquest problema.

 

Finalment, al llarg del mes de gener, la campanya L’Alcúdia Recicla se centrarà als centres educatius amb divers material, tallers i un portallapis sobre el reciclatge.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here