Àlvaro Ruiz guanya el Premi Quixot 2017 de fotografia

0
779

Alcudia Àlvaro Ruiz premio QuijoteEl fotògraf de l’Alcúdia remata un any de triomfs

El fotògraf alcudià ha aconseguit 2 obres en Col·lecció d’Honor al certamen de Qualificacions de la FEPFI i ha guanyat el Premi Nacional Quijote en la modalitat d’Infantil.

 

L’Associació de Fotògrafs Professionals de Castella-la Manxa (AFOCAM) ha donat a conéixer els prestigiosos Premis Quixot d’àmbit nacional i internacional en la capital castellà-manxega, recaent el Premi Quijote 2017 en la categoria de Fotografia Infantil, en l’alcudià Àlvaro Ruiz Nogués, per una fotografia de la seua filla Alba.

A l’esdeveniment van assistir prop de 200 fotògrafs de tots els racons de la geografia espanyola. Un concurs fotogràfic que en esta onzena edició han aconseguit posicionar-se com un dels referents de la fotografia a nivell nacional, pel seu marcat caràcter nacional i internacional i el nivell artístic de les seues obres. De fet, en aquesta ocasió s’han presentat un total de 775 obres de 108 participants de tot el territori nacional i d’altres països com Índia, Alemanya, Bèlgica, Turquia.

El Premi Quixot 2017 en categoria Infantil, al qual es donava la circumstància que estaven nominats una fotògrafa i un fotògraf alcudians, Paula Sanz i Àlvaro Ruiz, va recaure en Álvaro Ruiz Nogués. El premi rebut és una obra de l’escultor Manuel Morante, que reprodueix la silueta del famós personatge cervantí i que dóna nom als premis.

Dues obres en la Col·lacció d’Honor de la FEPFI i una meritada

Este mateix mes s’ha desvetllat la selecció d’obres que conforma la Col·lecció d’Honor 2017 de la Federació Espanyola de Professionals de la fotografia i de la Imatge (FEPFI),  en el Certamen de Qualificacions celebrat a Segovia. Àlvaro Ruiz Nogués té dues obres en dita Col·lecció d’Honor, una en l’apartat Il·lustratiu-art digital i una en Retrat, a més d’un altre retrat qualificat amb Mèrit.

El Certamen de Qualificacions organitzat per FEPFI no és un concurs, sinó un sistema de qualificació professional d’obres fotogràfiques i audiovisuals dirigit únicament als seus federats. Les obres són qualificades per Jutges nomenats, per a tal fi, per la Comissió Delegada del Cos Col·legiat de FEPFI, tenint en compte els reglaments interns de Reconeixements i Mèrits.

2017, un any de reconeixements

Al més de febrer, tres de les seues fotografies van ser triades en la selecció oficial de One eyeland (India) la galeria web que publica les millors fotos creatives i publicitàries del món, per a participar en els ONE EYELAND AWARDS 2017, als quals va quedar com a finalista en la secció de Retrat i  va obtindre el premi Càmera de Bronze amb la foto d’art il·lustratiu “Historias Futuristas”.

En juny va ser la FEPFI qui el va nomenar com a finalista al concurs anual “Mejor fotógrafo del año 2017”, després d’un procés de selecció valorat per jurats de primer nivell, nacionals i internacionals.

La FEPFI està adherida a la WCPP (World Council of Professional Photographers) y a la FEP (Federation of European Professional Photographers), per tant entre les obres de la Col·lecció d’Honor 2017 es triaran les que representen al nostre país en la Copa del Món (Word Photographer Cup) 2018. Serà la quarta vegada que Àlvaro Ruiz Nogués participe en este concurs, al qual ja ha estat amb l’equip espanyol dels anys 2013, 2015 i 2016.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here