Carcaixent obri el camí per a un segon Centre de Salut

0
754
carcaixent proxim centre salutL’Ajuntament cedirà a la Generalitat l’estructura que va dissenyar per a la Universitat Catòlica i tramita el canvi d’ús del sòl en el Pla General

El Ple de l’Ajuntament de Carcaixent va aprovar dimecres per unanimitat sol·licitar la cessió d’us provisional a la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports de 643m2 de la parcel·la ubicada en el sector Gaianes, on actualment es troba un edifici part de l’aulari inacabat de la Universitat Catòlica. Esta parcel·la solament pot ser destinada a un ús educatiu d’infantil i primària, tal com recull el Pla General, per la qual cosa la cessió obre la porta per a realitzar una modificació que autoritze un ús sociosanitari per a que puga acollir un segon Centre de Salut per a la localitat.

Tal i com va explicar l’alcalde Paco Salom, la visita de la directora general de l’Alta Inspecció Sanitària, Isabel González, a Carcaixent i una reunió amb el Comissionat de la Ribera, Salvador Llopis, va consolidar la intenció de l’actual equip de govern de iniciar els tràmits per a poder ubicar el nou ambulatori en el sector de Gaianes. Paco Salom va matissar que en el projecte de pressupostos de 2018 hi ha una partida genèrica per a infraestructures sanitàries del Departament de la Ribera, tot i això, l’última paraula la tindria el Consell ja que és el que ha de marcar els terminis.

L’objectiu fonamental és poder atendre entre 4.000 i 5.000 pacients en el nou espai sanitari als que se’ls oferirien serveis de medicina general, infermeria, pediatria i analítiques i alliberar, així l’actual Centre de Salut que actualment es troba saturat. També es va avançar que s’està treballant en la possibilitat d’incloure nous serveis com el de rehabilitació.

Per el moment, el procés administratiu per poder canviar l’ús del sòl ja s’ha iniciat i si les gestions compleixen els terminis establerts, el 2018 es podrien iniciar unes obres que, segons paraules de l’alcalde, Paco Salom, donarien solució a un doble problema: «per una banda es resoldria una reivindicació història com és la de tindre un segon centre de salut amb el que es milloraria de l’atenció sanitària en Carcaixent i, per altra, per fi es podria donar ús a una estructura en la que l’anterior equip de govern va destinar dos milions d’euros que va pagar tota la població i que estava completament paralitzada i abandonada».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here