Els instituts Josep Mª Parra i Rei en Jaume seran construïts de nova planta en quatre anys

0
926
Aules i pati del Rei en Jaume
Aules i pati del Rei en Jaume
Diego Gómez i Pepe Grau en la reunió d'Educació
Diego Gómez i Pepe Grau en la reunió d’Educació
Professor i alumnes del Parra
Professor i alumnes del Parra

Compartiran els dos IES d’Alzira el projecte ja redactat de l’institut nº 11 d’Elx

Les noves aules es construiran en els actuals patis del Jaume i del Parra

La conselleria d’Educació i Investigació contempla la construcció de nova planta dels instituts Josep Mª Parra i Rei en Jaume en els pròxims quatre anys

Tots dos instituts aprofitaran el projecte ja redactat de l’IES nº 11 d’Elx en contar amb una capacitat semblant, «coincidix que tenen les mateixes línies» segons ha revelat a Riberaexpress el regidor d’Educació Pepe Grau. Fins i tot, un dels dos podria començar a construir-se el pròxim anys. L’aprofitament del projecte de l’institut d’Elx permetrà «reduir molt els terminis» assegura Grau. A més els alumnes podran gaudir, fins l’últim dia, de les actuals instal.lacions donat que les noves aules es construiran, en els patis dels dos centres.

D’esta forma el departament de Marzà rebutja el projecte de Ciegsa que contamplava reformar el Parra i el Jaume, com són coneguts popularment per alumnat i professorat.

Grau considera que 2s tracta «d’una molt bona notícia» que vindria a colmar les aspiracions tant de l’Ajuntament com de les dos comunitat educatives.

A més de la reunió mantesa esta setmana per l’alcalde Diego Gómez i el propi representant d’Educació Pepe Grau amb el secretari autonònic Miguel Soler, es va decidir l’ampliació del CEIP Vicente Blasco Ibáñez, on s’eliminarà el barracó que recull el menjador així com diverses actuacions de millora en el CEIP Lluís Vives i l’Ausiàs March.

Futur més digne

Per a l’alcalde Diego Gómez, “la coincidència d’actuacions d’urgència per a la nostra ciutat en el Programa Edificant, entre la Conselleria i l’Ajuntament, suposa una inversió important en matèria educativa per a la nostra ciutat. L’estudi de nova construcció dels Instituts Rei En Jaume i J.M. Parra, junt a les reformes en les escoles Blasco Ibáñez, Luís Vives i Ausiàs March, marcaran un futur més digne per a l’educació dels nostres xiquets i xiquetes”.

Pel que fa al municipi de Vilanova de Castelló, s’han acordat diferents intervencions de millora a l’IES Vicent Gandia.

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha organitzat 153 reunions amb ajuntaments de tot el territori valencià per a determinar conjuntament si s’acolliran al pla Edificant i si és així, quines actuacions en matèria d’infraestructures escolars es prepararan per a tramitar a partir de 2018 perquè estan molt clares i quines s’avaluaran una vegada es realitzen les memòries econòmiques en cada cas.

Cal recordar que el pla Edificant pretén agilitzar els tràmits per a la construcció i millora dels centres educatius valencians i permetrà als ajuntaments que se sumen al programa avançar en la tramitació dels expedients per a les actuacions que consideren prioritàries als seus centres educatius. Els municipis faran les sol·licituds i la Generalitat serà la que generarà el crèdit a què els ajuntaments s’acolliran.

En aquest sentit, Educació ha previst un pressupost de 213 milions d’euros per al 2018 en matèria d’infraestructures educatives. Als 102 milions que es destinen des d’Educació a aquest objectiu per al pròxim any, s’hi sumen 111 milions a disposició dels ajuntaments valencians per a agilitzar la tramitació i la licitació de les obres, i, per tant, la construcció i la intervenció en els centres educatius que ho necessiten.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here