Quino Bono resalta la «integració» de l’antic edifici de l’Agrícola en la Plaça Major

0
1526
Imatge virtaul del futur estudi d'arquitectura
Imatge virtual del futur estudi d’arquitectura

Alteris Jesus marrodan Quino bono public confer

Diego Gómez i Quino Bono en la Casa de la Cultura
Diego Gómez i Quino Bono en la Casa de la Cultura

El reconegut arquitecte alzireny Quino Bono ha resaltat hui en la Casa de la Cultura la «integració» que tindrà en la Plaça Major d’Alzira el nou edifici que albergarà el seu estudi d’arquitectura en l’antiga seu de la Cooperativa Agrícola.

Bono ha recordat que la Plaça San Marcos alberga edificis de distintes époques i estils i «a ningú se li ocurrix criticar-la».

Sostenible amb pell de fusta

I ha resaltat les característiques del futur immoble «serà un edifici sostenible, de consum energètic pràcticament zero, de disseny molt càlid i amb pell de fusta d’avançada tecnologia».

Contararà amb una aparell que insuflarà oxìgen, detectarà el nivel de CO2 i eliminarà l’aire brut. I pel que fa a la luminària, el nou estudi d’arquitectura «gaudirà de llum en funció de l’hora del dia».

L’alcalde d’Alzira Diego Gómez que ha assistit a la conferència de Quino Bono «Arquitectura Belleza y Sociedad», ha assegurat que el futur edifici «dignificarà» la Plaça Major d’Alzira. L’acte ha estat organitzat per l’Associació Alteris que presideix el professor Jesús Marrodán.

La Cotonera

D’altra banda l’arquitecte alzireny, que ha mostrat els seus projectes arquitectònics més immediats, ha qualificat com » edifici extraordinari» per la seua bellesa arquitectònica el de la Cotonera, antiga Llotja, d’Alzira, a més de la Casa Cucó i d’alguns horts del terme. I pel que fa a l’arquitectura moderna el que més li agrada es el que alberga a la Universitat Catòlica que ell mateix va dissenyar i que ha guanyat algun premi.

Riberaexpress    

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here