Una cicloruta recorrerà en 2018 els 6 camins de ferro de la Ribera construïts fa un segle

0
709
El centenari Pont de Ferro d'Alzira este migdia
El centenari Pont de Ferro d’Alzira este migdia

IMG_8017 IMG_8018

Pont de ferro alzira ciclistes Jornada Ponts Moncho Jornada Ponts grup

La Ribera contarà en 2018 amb una cicloruta temàtica que recorrerà els sis ponts de ferro de la comarca. La diputada de Turisme Pilar Moncho ha apostat hui a Alzira per «ficar-los en valor» i per fer-los «atractius» per als turistes davant el fil conductor de la mitja dotzena de camins de ferro que «conten la història dels riberencs».

Moncho ha fet estes declaracions durant la inauguració de la I Jornada sobre Turisme i Patrimoni a la Ribera: «Els Ponts de Ferro».

El Pla de Dinamització i Governança Turística de la Ribera, que conta amb el suport de la Generalitat, la Diputació i el Consorci de la Ribera considera que les característiques geogràfiques de la comarca conviden a recorrer-la i a descobrir el patrimoni arquitectònica i natural que conformen els ponts de ferro i el riu Xúquer.

El pont més vell sobre el Xúquer a la comarca és el que unix Riola amb Sueca, que data de l’any 1900. Li segueixen el de Cullera que data del 1905, mentre el de Fortaleny va ser construït l’any 1916. Un any després travessaven el riu els ponts d’Alzira,  Gavarda i el d’Albalat de la Ribera.

El diputat de Carreteres Pablo Seguí ha anunciat en la Jornada que, en breu, una exposició itinerant mostrarà imatges dels sis ponts i una maqueta. Al temps que assegurava que «en poques setmanes» començarà la rehabilitació del pont de Fortaleny destinat exclusivament a ciclistes i vianants.

Tant Seguí com l’alcalde d’Alzira Diego Gómez han resaltat el «valor patrimonial històric artístic» d’estos camins metàlics que «vertebren el territori» des de fa un segle.

Gómez resaltà a més el «valor paisagístic que necessita protecció» i recordà que el pont de ferro d’Alzia «es va salvar de miracle» durant la Guerra Civil quan una bomba va caure junt l’estació a poca distància d’un dels emblemàtics monuts alzirenys.

Mentre el president del Consorci Óscar Navarro ha explicat que la nova cicloruta «serà un producte turístic molt atracgtiu i vendible als visitants».

I el representant de l’Agència Valenciana de Turisme Joan Llantada exhortà a «aprofitar esta jornada per a ser creatius» i per a ficar en valor «el patrimoni diferencial de la comarca».

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here