Sueca rehabilitarà tres centres educatius amb el Pla Edificant de la Generalitat

0
479
  • Ceip Cervantes
    Ceip Cervantes

    El consistori contempla actuacions de construcció i millora al CEE Miquel Burguera, el CEIP Carrasquer i el CEIP Cervantes

Sueca se suma al pla Edificant de la Generalitat Valenciana, un programa que contempla la construcció de 200 col·legis i la reforma d’altres 500 centres en una aliança amb els consistoris per tal d’agilitzar els tràmits. Les autoritats municipals s’han reunit este dimarts amb representants de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport per a determinar en quins casos s’acollirà al pla, quines actuacions en matèria d’infraestructures escolars es prepararan per a tramitar a partir del 2018 i quines s’avaluaran una vegada es realitzen les respectives memòries econòmiques. En el cas de Sueca, s’ha decidit l’ampliació del CEE Miquel Burguera, la rehabilitació del CEIP Carrasquer, llargament esperada, i l’execució d’actuacions menors al CEIP Cervantes.

L’alcaldessa, Raquel Tamarit; el regidor d’Educació, Vicent Baldoví i el regidor d’Obres i Urbanisme, Julio Serra, acompanyats per l’arquitecte municipal, s’han trobat amb l’equip de la Conselleria d’Educació per tal de mostrar-los la seua voluntat d’adherir-se al pla de construcció i millora dels centres educatius valencians i començar a concretar quines seran les accions conjuntes a emprendre pròximament en este sentit.

Segons han assenyalat des del consistori, abans que finalitze el 2017 es formalitzarà l’adhesió de Sueca al pla. Això no obstant, no significa que les actuacions vagen a executar-se de manera immediata. Des de l’Ajuntament s’insisteix en els terminis necessaris per tal de revisar i actualitzar els projectes existents i per a la redacció dels projectes nous, que es prioritzaran i s’agilitzaran tant com siga possible.

L’administració local se’n farà càrrec del gros dels tràmits, de redactar o encomanar el projecte i de la licitació de les obres i, per la seua banda, la conselleria assumirà la despesa de la intervenció en els centres educatius.

El pla Edificant pretén agilitzar els tràmits per a la construcció i millora dels centres educatius valencians i permetrà als ajuntaments que se sumen al programa avançar en la tramitació dels expedients per a les actuacions que consideren prioritàries als seus centres educatius. Els municipis faran les sol·licituds i la Generalitat serà la que generarà el crèdit a què els ajuntaments s’acolliran.

En este sentit, Educació ha previst un pressupost de 213 milions d’euros per al 2018 en matèria d’infraestructures educatives. Als 102 milions que es destinen des d’Educació a este objectiu per al pròxim any, s’hi sumen 111 milions a disposició dels ajuntaments valencians per a agilitzar la tramitació i la licitació de les obres, i, per tant, la construcció i la intervenció en els centres educatius que ho necessiten.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here