L’Alcúdia programa actes contra la violència masclista

0
533

Alcudia violencia masclista pancartaAmb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, l’Ajuntament de l’Alcúdia, a través de la Regidoria d’Igualtat, ha programat una sèrie d’actes per tal de mostrar el seu rebuig cap a aquesta xacra social i el seu compromís en la lluita contra aquesta.

Així, el divendres 24 de novembre, pel matí, s’instal·larà un panell al Mercat Municipal per tal que la gent deixe els seus missatges contra la violència masclista. Alhora, aquesta activitat també està pensada per tal de donar-li visibilitat a aquest greu problema i informar a tot el veïnat de l’ajuda que presta el consistori a les víctimes.

De vesprada, a les 19.00 h., tindrà lloc la Marxa per les víctimes de la violència contra la dona, que eixirà des de l’Ajuntament fins a arribar a la Plaça Tirant lo Blanc, on es llegiran els noms de les dones assassinades des del 25 de novembre de 2016, es guardarà un minut de silenci i, per a finalitzar, es llegirà el manifest que es va aprovar per tots els grups polítics en l’últim plenari municipal.

Per altra banda, el dilluns 27 de novembre, a les 19.00 h. a la Casa de la Cultura, tindrà lloc la xerrada Superar la violència en positiu: de víctima a supervivent, a càrrec de Graci Prada, de la Fundació ANA BELLA, xarxa de dones supervivents de la violència masclista. Una entitat sense ànim de lucre on dones supervivents voluntàries ajuden a una mitja anual de 1.400 dones maltractades perquè trenquen el silenci, s’empoderen i emprenguen una vida feliç com a agents de canvi. També participaran Andreu Salom Porta, alcalde de l’Alcúdia, i Anna Pérez Narro, regidora d’Igualtat.

En aquest mateix acte es lliuraran els premis a les guanyadores del Concurs del lema pel Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona 2017, que es va celebrar fa unes setmanes entre l’alumnat de 12 a 18 anys de l’Alcúdia, i que té com a objectiu conscienciar i sensibilitzar a la joventut d’aquest greu problema social. Entre els 15 lemes que participaren en aquest concurs, el Consell d’Igualtat va decidir que el guanyador, i per tant l’utilitzat aquest any per a englobar totes les activitats al voltant d’aquest dia, fora «L’amor deixa empremta en el cor, mai en la pell», d’Enrique Giménez Ballestero, i els finalistes foren «La mà que et colpeja no és la mà que t’acaricia” d’Estela Porta Martorell, i «Cal ser valenta, lluita» d’Ángela Porta Cuevas.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here