Alzira crea un geoportal per informar del planejament urbanístic de la ciutat

0
874

Geoportal alziraEsta és una infraestructura de dades especials (IDE) on es publica el Pla General d’Alzira, degudament georeferenciat i metadatat. L’accés a les dades es conforma mitjançant un portal web amb el seu corresponent visor cartogràfic, així com a través dels serveis de web en format estàndard WMS (Web Map Service) / WFS (Web Feature Service). A més, dins del visor s’integra la informació cadastral per a consultes de parcel·les, utilitzant el servei WMS de la Direcció General del Cadastre.

Amb este projecte, de la Regidoria de Gestió Urbanística, es pretén donar accés als plans urbanístics, complint amb la legislació vigent referent a la informació geogràfica, conforme amb la directiva INSPIRE i la seua corresponent llei de transposició al marc legal espanyol (LISIGE). Així mateix, es fa disponible la informació geogràfica del planejament garantint la interoperabilitat i difusió dintre dels estats membres de la Unió Europea.

Millorar la imatge

El regidor de Gestió Urbanística, Fernando Pascual, assegura que “amb este nou servei millorarem la imatge d’Alzira, com una ciutat competitiva en ordenament territorial dins del mapa europeu, millorarem també l’accés a la informació i comprensió, en un format estàndard, que a curt termini reportarà un benefici amb la reducció de costos. Sens dubte este és un nou pas endavant cap a una ciutat moderna, evolucionant amb els avantatges que aporten les noves tecnologies.”

Des de la Regidoria de Gestió Urbanística, s’informa que este geoportal està disponible per als ciutadans, institucions públiques, funcionaris del Registre de la Propietat, arquitectes, enginyers, advocats i professionals del sector, aportant major transparència, reconeixent i garantint el dret a la informació pública, d’una manera comprensible, d’accés fàcil i gratuïta, a la vegada que es millora la coordinació entre l’administració local i altres institucions públiques, com el Registre de la Propietat, podent integrar la informació urbanística d’Alzira dels seus propis sistemes d’informació geogràfica a través del serveis web.

Pots accedir a este geoportal, des de l’Àrea de Gestió del Territori, dins de la pàgina web de l’Ajuntament d’Alzira:

http://www.alzira.es/alzira_vpm/index.php/val/noticias-urbanismo/portada

https://geoportal.alzira.es/

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here