La Mancomunitat de la Ribera Alta celebra en Algemesí una jornada sobre la UE

0
817

MaNCOMUNITAT ALTA JORNADA EUROPEA

Ahir es va celebrar a Algemesí una jornada sobre finançament, formació i ocupació de la Unió Europea (UE). La jornada, organitzada per la Mancomunitat de la Ribera Alta, va comptar amb la participació de representants de l’ajuntament d’Almegesí, la Generalitat Valenciana i la Diputació de València.

L’objectiu de la jornada era acostar les oportunitats que la UE brinda a les entitats públiques i privades, joves i ciutadans en general. Durant la inauguració de l’esdeveniment, el delegat del Consell, Joan Calabuig, es va referir a la necessitat de sentir-nos part del procés de construcció europea, recordant els èxits aconseguits fins ara però també els reptes futurs que hem d’afrontar. El President de la Mancomunitat, Txema Peláez, va expressar la voluntat de la Mancomunitat d’integrar-se en el procés de participació per a prendre part dels assumptes que tracta la UE i afecten directament als municipis. Al igual que la regidora d’Algemesí, Palma Egido, en nom del Consistori va agrair la organització de l’esdeveniment en un municipi internacionalitzat gràcies al patrimoni cultural immaterial. Finalment, Bartolomé Nofuentes, Diputat Delegat de projectes europeus de la Diputació de Valencia va remarcar la importància d’adaptar-se a les noves tendències del mercat laboral aprofitant els recursos d’ocupació de la UE.

Posteriorment, es van realitzar presentacions i debat amb la participació de la Directora General de Relacions amb la UE i l’Estat, Daría Terrádez, el Director General de Finançament i Fons Europeus, Andreu Iranzo, la coordinadora del punto d’informació de la UE (Europe Direct), Ana Enguídanos, i la responsable del departament de projectes internacionals de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Laura Bas. Es van tractar temes com els drets de la ciutadania europea i les ferramentes de participació ciutadana en la vida democràtica de la UE a través de la “Iniciativa Ciutadana Europea” i “Dret de Petició davant el Parlament Europeu” podent aconseguir així encetar una iniciativa política en el Parlament o Comissió Europea. A més, es va presentar el punt d’informació directa de la UE – Europe Direct, seu del qual està en València, informant sobre oportunitats de formació, pràctiques i voluntariat que contribueixen a millorar el perfil curricular dels joves i a augmentar la seua capacitat competitiva en el mercat laboral. Igualment, es van presentar programes de finançament per a entitats locals, entre altres, sobre patrimoni cultural, mobilitat i desenvolupament urbà sostenible. La jornada va acabar amb la presentació de resultats d’alguns projectes que la Mancomunitat de la Ribera Alta ha desenvolupat durant més de 15 anys, posant accent a recursos obtinguts que són d’utilitat en sectors com la protecció civil, centres escolars i empreses de la construcció, entre altres.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here