Alzira plantarà 1.800 arbres en l’Anell Verd que impulsarà durant el que resta de legislatura

0
954
Pineda del malecó
Pineda del malecó

Passeig fluvial alzira Veí Passeig Fluvial tanca 2

balco xuquer alzira 3 Balco xuquer barranc casella Balcó xuquer confluencia casella

Carreres explicant el projecte
Carreres explicant el projecte
Diego Gómez i Pep Carreres
Diego Gómez  Pep Carreres i Natxo Diez

L’Ajuntament d’Alzira ha presentat hui el projecte de l’Anell Verd que conecte el passeig fluvial amb el malecó, la Ruta del Colesterol a l’Avinguda de la Ribera i la Muntanyeta on ha previst plantar al voltant de 1.800 arbres

El govern local pretén completar el 50% de l’anell en esta legislatura

En breu s’instalaran els primers 260 arbres en els 2 km del carril destinats a vianants i bicicletes que unix Alzira amb Carcaixent, a l’Avinguda de la Ribera més coneguda com la Ruta del Coelsterol. I tot seguit es plantaran especies característiques de bosc de ribera sustituint a la canya en la zona de la ciutat esportiva Jordi Martinez Aspar à la mateixa vorera del Xúquer. Allí mateix es recuperarà l’antic port fluvial gràcies al conveni suscrit entre el Club Piragüisme Alzira i l’Ajuntament, conveni que comporta, a més, la construcció d’un hangar per potenciar esta modalitat esportiva.

Zona d’esplai a la pineda del malecó

Altra actuació prevista a l’Anell Verd serà en la pineda del malecó, front l’entrada de la ciutat per l’avinguda de la Hispanitat, que serà rehabilitada com a lloc d’esplai per als alzirenys, a l’estil de la Xopera d’Algemesí. En esta zona la regidoria de Medi Ambient ha previst ubicar dos miradors; el primer que farà també d’observatori davant possibles inundacions en la confluència dels barrancs Barxeta i Casella, i un segon en el lloc que unix este últim barranc amb el Xúquer.

La futura conexió de l’anell amb la Muntanyeta, tant des del Passeig Fluvial com des de la Ruta del Colesterol “es troba en fase d’estudi” segons el responsable de l’àrea municipal de Medi Ambient Pep Carreres.

Conexions amb la Via Verda i la Ruta de l’Aigua

L’Anell Verd serà un punt de partida per tal de conectar-lo amb la resta de la comarca com la Via Verda que començarà prompte entre La Barraca d’Aigües Vives i Benifairó, també amb Algemesí pel camí de Berca i pel futur carril ciclista i, a més, pel terme de  Guadassuar, enllaçaria amb la futura Ruta de l’Aigua que discorrirà junt el Canal Xúquer-Túria.

Amb l’Anell Verd l’equip de govern contempla tres estratègies; el pla d’arbratge destinat a millorar els sistemes de vegetació a la ciutat. La mobilitat sostenible, el que suposa un canvi de model urbà més respectuós amb el medi ambient. I per última aprofitar el patrimoni i el paisatge davant els escenaris de valor que envolten el nucli urbà.

L’alcalde ha exlicat que este projecte pretén sobre tot que els veïns «deixen d’utilitzar el cotexe en benefici de la bicicleta i que isca beneficiat el vianant».

Mentre el responsable de Medi Ambient ha destacat el caracter vertebrador de l’anell «al poder conectar Alzira amb els pobles dels voltants» , posant com exemples els municipis de Carcaixent, Algemesí i Guadassuar.

El tècnic Natxo Diez ha anunciat la intenció de plantar 1.8000 arbres en l’Anell Verd que reforçarien l’actual arbrat que consta  de prop de 1.200 exemplars, dels que més de 400 es troben en la pineda del Xúquer. Freixos, moreres i altres arbres autòctons seran les especies previstes en este ambiciós projecte ambiental que tindrà també «possibiltiats turístiques» segons Diez.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here