La Generalitat adjudica la llicència provisional per a que puga emetre Sueca TV i Berca TV

0
732

Sueca televisio

L’Ajuntament de Sueca ha conegut este dimarts la resolució oficial de la Generalitat Valenciana, que certifica l’adjudicació de la llicència provisional per a la prestació del servei públic de televisió digital terrestre local als ajuntaments de la demarcació d’Alzira (canal múltiple 44). Al document es resol també l’aprovació dels estatuts del nou Consorci de Comunicació Comarcal, que serà l’organisme competent de la gestió del servei del canal. Això permetrà reprendre pròximament les emissions del canal que ha emprat fins ara Sueca TV i també Berca TV.

La creació del Consorci és la via més ràpida i factible que la Generalitat va oferir al govern municipal per tal de regularitzar la situació de la televisió que han compartit fins ara Sueca i Algemesí, impulsant una televisió pública per a la qual hi ha reservada una llicència i un canal en la demarcació de la Ribera.

Cal remarcar que, des de l’entrada del funcionament de la TDT a l’Estat espanyol, és imprescindible comptar amb una llicència per poder emetre contingut a través d’este sistema. En este punt, l’Ajuntament de Sueca va accelerar al màxim tot el procediment, encapçalat pel mateix consistori suecà, per tal d’aconseguir l’adhesió al consorci dels altres nou municipis de la Ribera, que podien formar-ne part. L’Ajuntament de Sueca, l’Ajuntament d’Algemesí i la resta de consistoris van aprovar la seua adhesió al Consorci en els respectius plenaris, facilitant amb això la consecució de la llicència per a la televisió pública.

Els certificats de les adhesions, així com tota la documentació requerida, van ser enviats en temps i forma, complint amb els terminis establerts per la Secretaria de Comunicació Autonòmica, qui al mateix temps ho havia de remetre al Ministeri de Telecomunicacions del govern espanyol, qui és propietari de l’espai radioelèctric.

La regidora de Comunicació, Isabel Jiménez, ha destacat tot el treball efectuat des del consistori suecà en temps rècord. “Hem treballat amb la màxima celeritat possible per tal d’aconseguir la continuïtat de dues televisions locals històriques, molt arrelades a la seua població, tot oferint una alternativa per tal que la nostra gent no quedara òrfena del seu servei d’informació de proximitat, ni tan sols en el temps en què s’ha gestionat tots els tràmits necessaris per a l’adjudicació de la llicència” ha recordat Jiménez.

El passat 30 de setembre era el dia que es preveia l’apagada, una data que es fixava en una sentència emesa fa un any que anul·lava la concessió original a Libertad Digital comprada per la empresa Carbe Producciones per emetre en la comarca, no obstant, els fets van precipitar l’apagada tècnica uns dies abans.

Des de l’Ajuntament de Sueca s’havia treballat amb previsió per tal d’evitar la interrupció de les emissions de Sueca TV ni un sol dia i, finalment, només uns dies després del cesse d’estes, es va aconseguir reprendre la programació de la televisió local en TDT baix el paraigües de Ribera Televisió, per tal de causar el mínim greuge a la població.

Les emissions continuaran a través del canal de Ribera Televisió fins a finals de 2017.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here