El Pont de Ferro d’Alzira canvia de color per celebrar en desembre el seu centenari

0
1505
El roig amb el que es pintarà tot el pont
El roig amb el que es pintarà tot el pont

Pont de ferro color roig 1

El PP s’oposa al roig corporatiu i reclama que es consensue el color

Pascual: «El PP vol tornar a l’època gris d’Espanya quan tots els ponts es pintaven d’eixe color»

El govern d’Alzira ha pintat de roig corporatiu un trocet del Pont de Ferro com «a prova» mentre fa la proposta de colorejar-lo a distintes empreses de la ciutat, després de mantindre el color gris durant la pràctica totalitat de la seua vida, segons el regidor de Gestió Urbanística Fernando Pascual.

L’anomenat roig «corporatiu» va ser aprovat, per unanimitat, durant l’etapa de govern de la popular Elena Bastidas, un color que «permet utilitzar-lo el Pla Especial e la Vila» segons Pascual.

Evitar els bombardejos

El membre de l’equip de govern explica que durant la guerra es pintaven els ponts «de gris per evitar ser bombardejats, en ser un color que es confundix amb l’entorn». I per això Fernando Pascual considera que «el PP sembla que vol tornar a aquella època gris d’Espanya».

Hui el grup municipal Popular ha exigit «la paralització» de les tasques de pintat en entendre que un canvi de color requerix «algo de consens en ser una de les imatges més representatives de la ciutat». A este respecte Pascual ha manifestat que «la paraula consens no existia en el vocabulari de l’anterior govern».

Auditar els pasos

Els populars diuen en un comunicat que al tractar-se d’un element protegit , volem auditar que s’hagen dut a terme tots els pasos necessaris per a poder realitzar el pintat, amb el que es canviarà l’aspecte que el pont ha tingut al llarg d’estos 100 anys d’història».

A Pascual li ha «estranyat» que el PP haja demanat la suspensió de les tasques de pintura i que no vullga que es realitze el manteniment oportú que mantinga la dignitat del Pont de Ferro». I ha afegit que «ja era hora que els populars alzirenys feren oposició després d’estar dos anys de vacances, encara que en tema estan prou desinformats».

El govern local vol tindre completament pintat l’emblemàtia estructura metàlica abans del 17 de desembre, data en la que complirà un segle de vida. A més s’han organitzat alguns actes commemroatius; el primer serà una exposició col.lectiva d’una  vintena d’artistes locals que serà inaugurada el pròxim dijous a la Casa de la Cultura.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here