Una obra valenciana sobre la identitat i altra catalana d’intriga finalistes del Premi de Novel.la Ciutat d’Alzira

0
557

Premis Literaris Alzira present 17Els Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2017 ja tenen finalistes

El president de les Corts Enric Morera i el conseller Vicent Soler assistixen hui al lliurament

Els guanyadors dels premis de novel·la, divulgació científica, assaig i poesia es coneixeran demà divendres, 10 de novembre, durant el tradicional sopar El jurat del XXIX Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira ha seleccionat dues obres com a finalistes entre les vint-i-una presentades en aquesta modalitat.

Una de les dues serà la guanyadora dels 16.000 € amb què l’Ajuntament d’Alzira patrocina el guardó. Així, el Premi de Novel·la d’enguany pot ser per a una obra d’intriga sobre la desaparició d’una xiqueta que es ressol de manera sorprenent o per a una intriga literària amb diferents veus que embasten un relat sobre la identitat. En el XXIII Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General, que la Universitat de València dota amb 12.000 €, s’han abordat temes molt diversos.

Entre els dèsset originals presentats, el guardó serà per a una de les tres obres que el jurat ha destacat per la seua qualitat indiscutible. Són un assaig sobre la història del coneixement científic a través dels seus fets i personatges; una anàlisi de la societat de la informació i de la comunicació, i una obra que tracta l’estudi de l’Univers al llarg de la història. Al XIX Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, dotat amb 8.000 €, han optat dotze originals, dels quals s’han seleccionat dues obres finalistes: un llibre d’assaig clàssic i un dietari sobre la dura realitat de la vida quotidiana. Al XII Premi de Poesia Ibn Jafadja s’han presentat quaranta originals.

El jurat n’ha seleccionat tres com a finalistes per a optar als 5.000 € amb què la UNED patrocina aquest premi. Són un parell de poemaris d’autors amb una trajectòria reconeguda i un altre d’una jove escriptora que comença a despuntar. Els veredictes que ja es coneixen D’altra banda, hi ha quatre veredictes de sengles categories dels Ciutat d’Alzira 2017 que ja s’han fet públics: el XXII Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil, el XXII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, el II Premi Internacional Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna i el XII Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca.

El misteri de la Casa Folch, de Leandro Sagristà, ha obtingut el guardó que la Fundació Bancaixa dota amb 16.000 €, al qual s’havien presentat vint-iquatre obres. El misteri de la Casa Folch és una intriga molt ben construïda, que recrea amb gran encert motius literaris com la casa encantada o la colla de joves investigadors, amb referències al passat recent. Ximo Cerdà ha sigut l’autor guardonat amb el XXII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, que Edicions Bromera dota amb 3.000 €.

L’obra Un mocador de pirata, que va ser escollida entre les quinze presentades, aborda un tema delicat, com és el del càncer, des de l’humor i la desimboltura. D’altra banda, el XII Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca, en el qual han concursat trenta-nou originals, ha sigut per a Pepa Juan, per l’obra Acompanya’m en la nit. Es tracta d’una història suggeridora, plena d’intriga i amb pinzellades d’humor i surrealisme que se centra en una parella d’ancians.

Finalment, el II Premi Internacional Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna ha estat declarat desert en aquesta convocatòria. A la XXIX edició dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira s’han presentat un total de 178 originals que opten als 72.000 € de dotació global d’aquest certamen, una participació que confirma un any més la rellevància social i cultural d’aquest esdeveniment literari que fomenta la producció literària en la nostra llengua.

Els noms dels guanyadors de les categories de novel·la, divulgació científica, assaig i poesia es coneixeran demà divendres, 10 de novembre, al llarg del tradicional sopar de lliurament dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, que tindrà lloc a la Sala Rex Natura d’Alzira en un acte que reunirà un nombrós públic dels àmbits de la política, la cultura, l’economia i l’educació.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here