Llombai i Llaurí destinacions per al cap de setmana de la Ruta Ambiental

0
937
El Tello terme de Llombai
El Tello terme de Llombai
Sant Sofí en Llaurí
Sant Sofí en Llaurí

Els participants en la ruta podran gaudir de la visita al Paratge Natural del Tello situat al terme de Llombai el pròxim dissabte i de la Font de Sant Sofí ubicada al terme de Llaurí el pròxim diumenge

DISSABTE 11 de NOVEMBRE – LLOMBAI

Visita Paratge Natural del Tello.

Descripció de la ruta

Distància: 11 km

Dificultat: Mitjana

 

El punt de trobada serà a l’ajuntament a les 10.00 h. Des d’allí, agafarem els cotxes per a desplaçar-nos al Paratge Natural Municipal “El Tello”, al costat del camí hi ha uns camps on es poden deixar els cotxes. D’aquesta forma evitem uns 4 km de carretera que no aporten res a la ruta.

 

Recorrerem el PR-CV 429, encara que amb alguna modificació. Començarem a caminar en la senda del “Estepar Baix”, després ens desviarem del PR per visitar el “Pouet de l’Estepar”, amb excel·lents vistes sobre la comarca. Quan arribem a la sendera botànica, abandonarem el PR i agafarem la sendera local, on podrem conèixer la vegetació més típica de les nostres muntanyes.

 

L’última parada i obligatòria és a la “Torre d’Alèuda” (castell de Alèuda S.XII) que va pertànyer a un llogaret morisc avui desapareguda i declarada Bé d’Interès Cultural(BIC). Després de gaudir de les restes d’aquest xicotet castell i de les vistes ens dirigirem als cotxes que estaran a escassos metres.

 

Es recomana portar el calçat i roba adequats, aigua, algun aliment sòlid, protector solar i gorra.

 

DIUMENGE 12 de NOVEMBRE – LLAURÍ

Visita al forn de calç i antic aljub – Font de Sant Sofí

Descripció de la ruta

Distància: 7 km

Dificultat: Mitjana, amb un desnivell acumulat de 375m.

 

L’eixida tindrà lloc en la “Plaça de la Llibertat”, on es troben l’Església i l’Ajuntament, a les 10:00. Sortirem pel poble a buscar l’avinguda del País Valencià, en direcció a Poble Nou, una pedania de Llaurí. Quan passem l’última casa comença la muntanya, entrarem per la “Senda dels Collaets”, estreta però amb un terreny agradable. A uns 300m ens trobarem amb el primer forn de calç. Continuarem per la senda fins a arribar al primer “collat”, des d’allí gaudirem d’una bones vistes de “La Creu” i “El Cavall”, que són la frontera natural de les dues Riberes.

 

En poc temps arribarem a la “Font de Sant Sofí”, on està enclavada la principal urbanització de Llaurí. Tornarem un poc sobre els nostres passos i ens desviarem a l’aljub, que pel tipus de construcció i utilitat podríem dir que data de principis del segle XX. Continuarem per una pista forestal amb una curta però intensa pujada i tornarem per la “Senda dels Collaets” en direcció a Poble Nou, donant per finalitzada l’excursió.

 

Aquesta iniciativa està organitzada pel Consorci de la Ribera, format per les Mancomunitats de la Ribera Alta i de la Ribera Baixa i patrocinat per l’Agència Valenciana de Turisme, València Turisme i la Diputació de València. Amb la col·laboració dels ajuntaments de Alfarb, Algemesí, Alzira, Catadau, Corbera, Favara, L’Alcúdia, Llaurí, Llombai, Manuel, Riola, Sollana, Sumacàrcer i El Perelló.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here