Ferrocarrils redacta un estudi de factiblitat de la Via Verda Carcaixent-Tavernes

0
613
Mapa de la Via Verda
Mapa de la Via Verda
Excursionistes pel terme de La Barraca
Excursionistes pel terme de La Barraca

La FFE redacta l’Estudi de Factibilitat per al condicionament d’una nova Via Verda en la província de València La Diputació de València hi ha encarregat a la Fundació dels Ferrocarrils Espanyols (FFE) la redacció d’un Estudi de Factibilitat per al condicionament com a Via Verda del traçat pertanyent a la línia de ferrocarril en desús, Carcaixent-Dènia entre Carcaixent, Alzira, Benifairó de la Valldigna i Tavernes de la Valldigna i la continuïtat de la Via Verda de la Safor entre Oliva i el límit provincial de València i Alacant en la província de València, amb una longitud de 33 Km.

Vertebració

L’objectiu essencial de l’Estudi de Factibilitat és analitzar les possibilitats d’ús alternatiu com a Via Verda que té este traçat de ferrocarril en desús, sobre el traçat finalment considerat. Esta Via Verda serviria com a element de vertebració de la zona, facilitant la connexió entre els diferents nuclis rurals per mitjà d’un itinerari que fomenta el contacte i el respecte pel medi natural d’elevada riquesa paisatgística. Constituiria, a més, una via de comunicació no motoritzada, a través d’espais rurals lliures de pressions urbanes i en un entorn eminentment natural.

Màxima implicació

Es detectaran i analitzaran els possibles problemes i discontinuïtats existents en el traçat, siguen tècnics en la infraestructura, patrimonials sobre els terrenys, o de qualsevol altre tipus, que afecten la viabilitat de la recuperació del traçat com a Via Verda, i si és el cas es proposaran les solucions de disseny, jurídiques o traçats alternatius necessaris per a donar continuïtat als recorreguts.»

S’inclourà un apartat de Conclusions a partir de les dades arreplegats durant la realització de l’Estudi, establint quals són els trams sobre els quals es recomana l’actuació i prioritzant la recuperació d’uns enfront de la resta en funció del seu interés i de les dificultats que presenten. Durant l’elaboració de l’Estudi de factibilitat es buscarà la màxima implicació i consens a nivell local en el disseny de les solucions que es proposen.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here