Arranca el curs a l’Espai Joan Fuster de Sueca

0
936

Sueca Fuster aula didacticaL’Aula Didàctica de Cultura Contemporània Joan Fuster inaugura el nou curs

  • En el mateix moment de la reobertura ja s’han concertat més de 50 visites escolars que significaran la visita de vora 1300 alumnes 

Arranca el curs 2017-2018 a l’Espai Joan Fuster de Sueca. Després de la reobertura del complex cultural el passat mes d’octubre, una vegada finalitzades les obres de millora i accessibilitat, l’Aula Didàctica de Cultura Contemporània Joan Fuster ha inaugurat el seu segon curs esta setmana.

Un grup d’alumnes de secundària de l’IES Joan Fuster de Sueca ha estat el primer en visitar, en el nou curs, este instal·lació al voltant de la figura de l’intel·lectual. El regidor d’Educació i Cultura, Vicent Baldoví, i el director de l’Espai Joan Fuster, Salvador Ortells, han rebut al primer grup d’estudiants.

Baldoví, qui ha fet un balanç molt positiu del primer curs, ha augurat una bona temporada per a este espai dedicat a acostar la figura de l’assagista suecà a tots els joves del territori. “El curs passat ens van visitar més de 600 alumnes de Sueca i, en l’actual, ja hi ha més de 50 visites escolars concertades, això significa que, en els pròxim mesos, passaran més de 1.300 alumnes i encara ens queden moltes dates obertes en el calendari per poder reservar” ha assegurat.

El titular d’Educació i Cultura s’ha referit també a les obres que s’han efectuat durant l’estiu. Els treballs realitzats en els darrers mesos, en l’edifici, han aconseguit l’excel·lència d’esta instal·lació que és un gran reclam i un atractiu extra per a Sueca en l’àmbit de la cultura, l’educació i també el turisme.

Al seu torn, el director de l’Espai ha explicat que en el nou curs s’amplia l’oferta formativa que complementa la visita. L’Aula Didàctica de Cultura Contemporània és un projecte ambiciós d’innovació educativa que busca presentar i explicar a l’alumnat l’obra i el pensament de Fuster a través d’una visita guiada al museu i de la realització de tallers didàctics dissenyats per a cada etapa educativa.

En el 2017 – 2018 s’han incorporat dos noves activitats. D’una banda, s’ha dissenyat un nou taller per a primària: Joan Fuster i les màquines d’escriure. Este taller servirà perquè l’alumnat puga conéixer el funcionament d’una màquina d’escriure, que fou la principal eina tecnològica de què disposaven els escriptors abans de la irrupció dels ordinadors. A més, experimentarà la sensació d’escriure a màquina, observarà documents mecanoscrits originals de Joan Fuster i construirà la maqueta d’una màquina d’escriure a escala reduïda.

D’altra banda, Imatges i pensaments de Joan Fuster és la nova activitat per a ESO i Batxillerat. L’alumnat prendrà consciència de l’interés de Joan Fuster per l’art a partir de les peces exposades al Museu, posant una atenció especial en les caricatures i retrats que han fet sobre ell diversos artistes plàstics. Paral·lelament, analitzarà aforismes fusterians referents a la lectura i, en última instància, confeccionarà la portada d’un periòdic combinant caricatures de Joan Fuster realitzades per Andreu Alfaro amb els aforismes treballats prèviament.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here