El MUMA d’Alzira a punt per a mostrar a la Ribera els tresors de la Memòria

0
646
  • EL Museu Municipal d'Alzira (MUMA)
    EL Museu Municipal d’Alzira (MUMA)

    L’exposició itinerant ‘Memòria de la Modernitat’ s’exposarà en el MUMA des de dijous que ve

  • Jorge Rodríguez inaugurarà una mostra que inclou Sorollas, Pinazos, Benlliures i Equipos Crónica, entre altres joies
Imagen

L’exposició itinerant ‘Memòria de la Modernitat’, una selecció de més d’un centenar d’obres del patrimoni artístic de la Diputació de València, arriba al cor d’Alzira. El Museu Municipal de la capital de la Ribera Alta, el MUMA, un noble casalot gòtic-renaixentista i antic dipòsit de carbó, albergarà durant els mesos de tardor i hivern aquest tresor patrimonial que inclou peces de Sorolla, Pinazo, Benlliure o Equipo Crónica, entre uns altres.

La mostra arribarà a la capital de la Ribera Alta dijous que ve, 2 de novembre, amb un acte d’inauguració que comptarà amb el president de la Diputació, Jorge Rodríguez. Aquesta segona escala, després del seu pas per Requena amb més de 7.000 visites, presenta novetats com el llenç de Bernardo Ferrándiz Badenes ‘El Tribunal de las Aguas’, una de les grans icones de la identitat valenciana que, després de diverses dècades sense ser exposada, forma part de la selecció d’obres que el president ha volgut acostar a les comarques valencianes.

“Som conscients que allò que no es coneix no es pot apreciar i és obligació dels qui governem les institucions fer que la ciutadania ens conega”, ha assenyalat Rodríguez, qui subratlla que, amb aquest projecte, es compleix amb “una de les principals apostes d’aquest equip de Govern, que és dignificar la institució i acostar-la a la ciutadania”.

Jorge Rodriguez president de la Diputació
Jorge Rodriguez president de la Diputació
Jorge Rodriguez president de la Diputació
Jorge Rodriguez president de la Diputació

Objectiu: conéixer i acostar la Diputació

Peces emblemàtiques com ‘El Palleter’ de Sorolla’ o ‘El Tribunal de las Aguas’ de Ferrándiz són dos dels grans reclams de “l’exposició més important de la Diputació en la present legislatura”, com coincideixen a assenyalar el president i el diputat responsable de Patrimoni, Pepe Ruiz. “Els veïns i veïnes de les comarques valencianes tindran a la seua disposició una de les col·leccions pictòriques i escultòriques més importants del nostre país, que fins i tot pot ajudar a reescriure, segons els experts, la història de l’art valencià”, ha posat en valor Rodríguez.

Aquesta important aposta des de l’inici de la legislatura per la democratització de la cultura també ha tingut el seu reflex en el projecte anomenat ‘Coneix la Diputació’, una exposició que arreplega la història, composició i funcionament de la corporació provincial i que acompanya a l’exposició amb els tresors artístics de la institució. A açò cal sumar també una sèrie d’activitats paral·leles, des de visites guiades nocturnes a concerts i tallers infantils, que completaran una programació amb la qual Alzira es convertirà en els pròxims mesos, fins a març de 2018, en capital cultural de la província.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here