Els joves de Carcaixent ja conten amb un casal per gaudir del seu temps d’oci

0
976
Carcaixent casal jove 1Es tracta d’un lloc on poder passar temps d’oci que comptarà amb una programació estable d’activitats

Des del dissabte, els i les joves de Carcaixent disposen d’un nou espai al Parc Navarro Daràs del que fer ús per poder passar el temps d’oci i programar les seues pròpies activitats. Amb ell, es materialitza una demanda històrica de la població jove del municipi i del Consell de la Joventut de Carcaixent que naix amb l’objectiu de fomentar l’encontre i participació dels i les joves, a més de fer-los arribar la informació, dinamitzar activitats d’oci i temps lliure, i promoure’n l’associacionisme i la formació formal i no formal.

 El Casal Jove disposa d’un espai diàfan per a poder realitzar activitats d’oci, educatives i de formació així com dos despatxos, un per al Centre d’Informació Juvenil i altre per al Consell Local de la Joventut. També s’han habilitat diverses zones d’esplai amb jocs de taula a disposició dels joves entre 12 i 30 anys que desitgen fer-ne ús. A banda, durant els pròxims mesos, va a dotar-se d’un programa bàsic que contemplarà activitats de caràcter estable, però que estarà obert a propostes i iniciatives suggerides per les persones usuàries del centre o de col·lectius o associacions locals.

Natxo Escandell, regidor de Joventut, va recordar durant la seua intervenció que l’objectiu fonamental del Casal és fer d’ell un espai viu «no hem vingut solament a oferir un espai i un calendari. Hem vingut per a que els i les joves facen seu l’espai i el seu propi calendari i que elles i ells decidisquen què volen. Estem oberts a idees, suggeriments i a la participació ciutadana juvenil». En esta línia, Escandell també va manifestar el seu desig de convertir-lo en un punt d’encontre de la gent jove «un lloc on poder desenvolupar totes les activitats relacionades amb la joventut i on poder anar per estar amb la seua gent, ampliar els seus cercles i que es convertisca en un espai per a la trobada i dinamització sociocultural de la població juvenil, tant la que estiga associada com la que no».

El regidor de joventut també va tindre paraules d’agraïment per tota la gent que ha treballat durant estos anys per poder materialitzar una demanda històrica «tot el meu reconeixement a totes i tots els membres de l’actual Consell de la Joventut i de tots els anteriors que han reivindicat durant anys el dret de la joventut de disposar d’un espai on poder desenvolupar-se a nivell social, personal i professional». Natxo Escandell també va tindre paraules per la «gent imprescindible» de l’àrea de Joventut «que ha estat a peu de canó tants i tants anys, i en especial els darrers mesos per fer possible el que hui presentem».

Podran fer ús del Casal Jove i dels seus serveis els joves entre 12 i 30 anys amb la supervisió o guia del personal responsable, bé siga del personal tècnic del Casal Jove, de les associacions que en facen ús o del Consell de la Joventut de Carcaixent. Pel que respecta a les associacions o entitats locals, podran fer-ne ús les que estiguen inscrites en el Registre Municipal d’Associacions de Carcaixent, sense la supervisió del personal tècnic del Casal Jove i sempre amb autorització prèvia.

L’horari del Casal Jove variarà en funció de les activitats previstes, encara que serà fix el l’horari d’atenció de dilluns a divendres de 9:30 a 14:00 hores i de dilluns a dijous de 16:00 a 19:30 hores. Els divendres de vesprada i durant el cap de setmana, l’horari serà flexible en funció de les activitats programades. Per a demà dimarts 31 està programada la primera activitat que consistirà en un taller de maquillatge per a Halloween.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here