De la fòbia d’Elena Bastidas cap a Compromís / Opinió: Diego Gómez

0
763
Diego Gómez i Elena Bastidas
Diego Gómez i Elena Bastidas

En les darreres setmanes  la Sr. Elena Bastidas, vicesecretaria general del PPCV i diputada al Congrés (s’oblida que també és regidora de l’Ajuntament d’Alzira), demostra en distints mitjans i xarxes socials certa fòbia cap a Compromís. Una fòbia que pot ser tinga el seu origen en la pèrdua de la majoria absoluta i de l’alcaldia en la capital de la Ribera per la falta de vots i confiança dels seus conciutadans i conciutadanes. Una fòbia que alguna vegada li va fer perdre les formes quan va acusar de nacionalsocialistes (nazis) al tripartit que, des de les darreres eleccions municipals, governa Alzira.

Es pot entendre la seua irritació i exasperació per desconeixement de la política real a la seua Comunitat i sobre tot a la seua ciutat. Si participara dels actes civils a la seua ciutat no diria que Compromís ha renunciat a defendre els drets del poble valencià i el nostre dret a decidir què volem que siga el nostre país. I així li recordem algunes de les frases del discurs de Compromís a l’acte de commemoració a Alzira del passat 9 d’Octubre, al qual la Sr. Bastidas no hi va assistir: “… la necessitat de crear espais de diàleg i establir un debat plural sobre l’actual model territorial de l’Estat en què tots ens sentim a gust i tractats amb justícia. Un debat en el qual els valencians hem d’estar presents amb veu pròpia i reivindicant sempre els nostres interessos” (…) “Tenim un País per fer i sabem el que volem i sabem com fer-ho, sols necessitem que ens deixen decidir a casa nostra les nostres polítiques, perquè ja toca que puguem decidir sobre totes aquestes matèries laborals, socials i econòmiques, ja toca avançar en l’autogovern assumint noves responsabilitats i competències, ja toca, companyes i companys, millorar les nostres condicions de vida com a valencians i valencianes del segle XXI”.

No serà Compromís qui li recomane a la Sr. Bastidas que estiga a Madrid tranquil·la defensant els interessos dels valencians i valencianes, quan el seu propi partit la relega a un escó amagat en les altures i darrere de les columnes del Congrés, però si li recordem quan ens recrimina la pèrdua d’oportunitat de Compromís d`haver-nos sumat a l’acord de Pressupost General de l’Estat, que el seu vot va ser negatiu a les inversions per a infraestructures en la nostra comarca (connexió AP-7, nou pont sobre el Xúquer, accessos a l’hospital, etc.)

Per altra banda hauria de deixar d’apuntar a Compromís i deixar de desqualificar-nos com a amics d’ETA i de Bildu, com així ho ha fet al plenari d’Alzira. Deixe de posar la diana als nostres caps per a que l’extrema dreta actue impunement, com ho ha fet amb Mònica Oltra o com ho fa omplint de pintades molts dels nostres pobles a la Ribera. I si vosté vol denunciar cada dia a Compromís estiga al seu ajuntament i faça una oposició crítica i responsable, que és el que esperen els seus votants.

Per últim recordar-li que Compromís som un projecte valencià i valencianista que treballa per millorar la vida dels valencians i valencianes. Que sembla més que evident, que necessitem anar cap a una revisió del model territorial de l’Estat i en eixe debat és imprescindible que els valencians i valencianes estiguem presents per a dir la nostra i resoldre les nostres problemàtiques, com un finançament injust o la discriminació en les inversions.

Poques lliçons més Sr. Bastidas de vosté i del seu PP, al qual tots els valencians i valencianes sap el que li devem: corrupció, deutes,  tancament de RTVV, manca de finançament, etc. I, sobre tot, li preguem que deixe de jugar amb la imatge dels servidors públics.

Diego Gómez

Portaveu Compromís Ribera Alta.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here