Sueca transformarà l’Escorxador Municipal en un Centre de Dia per a Majors

0
503

Sueca escorxador centre de diaSueca aconsegueix el suport de la Generalitat per transformar l’Escorxador Municipal en un Centre de Dia per a Majors

  • L’Ajuntament de Sueca i la Generalitat arriben a un acord pel qual el consistori assumirà el cost de la rehabilitació de l’edifici i el govern valencià finançarà les noves places del Centre de Dia

Sueca ha rebut este dimarts la visita de Mercé Martínez, directora general de Serveis Socials i Persones en Situació de Dependència. La delegada de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives s’ha desplaçat a la capital de la Ribera Baixa, convidada per l’Ajuntament de Sueca, per conéixer de primera mà les instal·lacions de l’Escorxador Municipal que el govern local té intenció de convertir en Centre de Dia per a Majors i espai per a persones malaltes d’alzheimer. L’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit; la regidora d’Acció Social, Noelia Sisteró, i el regidor d’Urbanisme i Obres Públiques, Julio Serra, han explicat el projecte a la directora general amb l’objectiu d’aconseguir el suport de la Generalitat Valenciana en el futur de la nova instal·lació projectada.

La directora general de l’àrea ha reconegut la iniciativa municipal com un projecte “motivador i emprenedor”. “Esta és una necessitat que té el poble de Sueca i que la seua alcaldessa ha recollit perfectament a través del seu equip de Serveis Socials que està treballant moltíssim per esta demanda que existeix, una demanda latent i potencial. Realment considere que hi ha que donar-li cabuda dins la Llei de la Dependència” ha afirmat Martínez.

Amb estes paraules, la directora general confirmava el compromís de la Generalitat en l’execució d’este projecte. D’esta manera, segons l’acord al qual s’ha arribat, l’esforç de rehabilitació de l’edifici serà municipal, no obstant, el consistori es compromet a rehabilitar l’edifici de tal manera que puga convertir-se en un centre homologat per la Generalitat Valenciana. Això significarà que la Generalitat assumirà el finançament de les noves places que es crearan en el Centre de Dia.

Preguntada pels mitjans, Sisteró ha justificat el destí d’ús d’este edifici, que es preveia convertir, inicialment, en un alberg juvenil. “Hem prioritzat l’ús de l’edifici atenent les necessitats de la nostra població” ha apuntat la titular d’Acció Social i ha continuat “l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer ha crescut notablement en els darrers mesos i cada vegada té més gent que necessita d’este servei. Com a administració pública, sentim que hem de donar una solució en primer lloc a estes persones, també als nostres majors en general, perquè no tenen perquè anar a una residència interns si no ho necessiten. Tant l’Ajuntament com la Conselleria coincidim en la idea que la gent no té perquè estar apartada, el nostre interés és que els nostres majors estiguen integrats, que no tinguen que abandonar el seu entorn i treballem per donar el suport a les nostres famílies perquè això siga possible”.

Pel que fa a la primera intervenció, el regidor d’Urbanisme i Obres públiques, Julio Serra, ha avançat que esta primera fase tindrà un cost total de 60.000 € i els treballs consistiran sobretot en retirar les restes de les instal·lacions de l’escorxador, habilitar els wc per adaptar-los a les necessitats dels usuaris i restaurar i connectar la instal·lació elèctrica, d’aigua i aire condicionat per convertir un dels mòduls de l’edifici en una sala diàfana. Este espai es destinarà a l’ús dels usuaris d’AFASU, l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Sueca, que necessiten amb una certa urgència un espai alternatiu, atés que prompte començaran les obres a l’antic Centre Ocupacional que els acull ara, per a completar el servei integral d’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here