Sueca lliurarà la Medalla d’Or de la ciutat al billarista Raül Cuenca

0
906
Raül Cuenca / foto: Esther Cuenca
Raül Cuenca / foto: Esther Cuenca

És un dels reconeixements més prestigiosos que l’Ajuntament pot atorgar als seus conciutadans. El pròxim divendres, 27 d’octubre, el billarista suecà Raül Cuenca vorà reconeguda la seua jove però brillant i intensa trajectòria esportiva en un acte solemne al saló de plens de l’Ajuntament de la seua ciutat natal, que tindrà lloc a les 20:00 hores, en el qual se li concedirà la Medalla d’Or de la Ciutat.

Cuenca, que ha aconseguit un nombre incontable d’èxits, rebia esta notícia per sorpresa, envoltat pels seus familiars més pròxims i els companys del Club, el passat mes de maig, en l’acte de la cloenda de l’esport escolar. El inesperat anunci va emocionar-lo fins fer-li saltar les llàgrimes.

Una llegenda viva del billar

El jove billarista suecà, de 37 anys, acumula al seu palmarés 23 títols nacionals. La seua carrera, que va començar i que entrena dia a dia des de Sueca, és ja reconeguda en el panorama internacional de billar amb diferents podis europeus i amb l’últim títol aconseguit de campió d’Europa de Billar al Quadre 71/2. Raül ocupa, a més, el primer lloc del rànquing nacional en la modalitat de jocs de sèrie, una posició que ha revalidat en les últimes temporades, i en les últimes quatre s’ha posicionat també entre el número 10 i el 15 al rànquing nacional en la modalitat de billar a tres bandes.

No és només, però, l’èxit que ha assolit al món del billar allò que ha portat l’actual govern municipal a proposar-lo per a rebre este distintiu. La seua qualitat com a persona “humil, treballadora i entregada al seu club on continua treballant per l’esport de base formant a joves jugadors”, que se suma a tots els mèrits abans esmentats, ha estat també decisiva per a rebre este reconeixement.

L’acte de divendres, que serà obert a tot aquell que vulga assistir-hi, comptarà amb la presència de la corporació municipal encapçalada per l’alcaldessa, Raquel Tamarit; la seua família i els companys del Club Billar Sueca, que presideix, a més de representants de la Federació Valenciana de Billar que han confirmat ja la seua participació. Hi han estat convidats també expressament els representants de la totalitat de clubs i escoles esportives de Sueca. Un bon nombre d’ells han donat suport a la proposta de l’Ajuntament de Sueca formalitzant la seua adhesió a la iniciativa del consistori per tal que se li reconega la seua trajectòria amb esta distinció honorífica.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here