Els XXII Premis Literaris Ciutat de Carcaixent ja tenen guanyadors

0
1118
Els guanyadors dels premis
Els guanyadors dels premis

carcaixent plaça major

El certamen continua amb bona salut després de més de dues dècades

Ahir es va donara conèixer a conéixer el veredicte dels XXII Premis Literaris Ciutat de Carcaixent. Es tracta d’un certamen literari que demostra el compromís de l’Ajuntament de Carcaixent amb el foment de la lectura i l’escriptura entre els joves, una aposta que el consistori carcaixentí manté ferma. Un any més, aquesta convocatòria ha estat adreçada a tots els joves que cursen el segon cicle d’ESO, cicles formatius de graus mitjà i superior i batxillerat de la Comunitat Valenciana fins a una edat màxima de 18 anys.

A l’acte de lliurament –que ha tingut lloc a la Biblioteca Pública Municipal «Julián Ribera» de Carcaixent– han assistit, juntament amb els guanyadors dels diferents guardons, Paco Salom, Alcalde de la Ciutat, Desirée Palma, regidora de Cultura i Educació, i Josep Gregori, editor de Bromera. A més, ha tancat el lliurament l’actuació d’Ànnima Música.

En aquesta edició, ha presentat els seus escrits una trentena de joves de procedència ben diversa. I és que més enllà dels pobles de la Ribera, la popularitat del certamen arriba també a localitats com ara Novelda, Fontanars dels Alforins, Xàtiva i València.

Entre tots aquests joves escriptors, les obres guardonades han estat les següents:

Premis de Narrativa Curta Soleriestruch:

1r premi:

Vosaltres, d’Aitana Gomis Olcina, alumna de l’IES Arabista Ribera de Carcaixent

 

2n premi:

Hora d’apagar-te, de Marta Hernández Parra, alumna de l’IES Arabista Ribera de Carcaixent.

 

Finalista:

Roses amb espines, de Mireia Sanchis Meri, alumna del Col·legi San Antonio de Padua de Carcaixent.

 

Premis de Poesia Arminyana i Canut:

1r premi:

Estimem com volem, de Sergi Moyano Hurtado, alumne de l’IES Arabista Ribera de Carcaixent.

 

2n premi:

21:32, d’Elena Silvestre Rosselló, alumna de l’IES Sant Vicent Ferrer de València.

 

Finalista:

I si tornem?, de Rosa Vidal Millán, alumna del Col·legi Ave Maria de Carcaixent.

En els treballs guardonats trobem temes tan diversos com ho són les inquietuds d’aquests joves escriptors. Així, hi trobem –tant en alguns escenaris desubicats com en altres tan identificables com València– amor, memòries del passat, reflexions sobre els estereotips socials i de gènere, crits de llibertat i contra la guerra…

Les obres guardonades amb els primers premis rebran 400 €; les guanyadores del segon premi, 200 €, i les finalistes rebran un lot de llibres valorat en 150 €. Els sis textos seleccionats enguany (tres de narrativa i tres de poesia), entre guanyadors i finalistes, seran publicats en un llibre que Bromera editarà en la col·lecció «Lletra Nova», juntament amb els textos guardonats en els XXI Premis Literaris Ciutat de Carcaixent.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here