Carcaixent inicia el programa «Jove Oportunitat» de l’IVAJ

0
716
Carcaixent IVAJ
El programa promou la realització de tallers d’assessorament i motivació per a joves amb baix nivell de formació que han abandonat els estudis

L’Ajuntament de Carcaixent iniciarà el proper mes de gener el programa de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) “Jove Oportunitat” (JOOP), dirigit a joves d’entre 16 i 21 anys que actualment ni treballen ni estudien. Este matí s’ha celebrat una reunió de coordinació entre les àrees de Joventut, Serveis Socials i Educació, àrees implicades en l’aplicació d’este programa a la localitat. El programa, finançat pel Fons Social Europeu, es desenvoluparà entre els mesos de gener i juny.

El programa JOOP està dirigit a joves que, havent deixat d’estudiar de manera prematura i sense obtenir titulació o tenint únicament el graduat en ESO, no estan treballant ni tampoc estudiant en l’actualitat. L’objectiu d’estos tallers és realitzar una acció de coaching als joves amb la finalitat de motivar-los i canviar la manera en què s’enfronten a la seua realitat personal, social i laboral.

Des de l’IVAJ, per l’experiència en altres localitats, defineixen la iniciativa com una teràpia “de xoc” que es durà a terme per pedagogs i monitors experts, qui orientaran i informaran els participants de totes les alternatives possibles per a dur a terme el seu propi projecte vital i laboral, amb una metodologia acadèmica completament diferent a la que estan acostumats.

Durant els propers mesos es realitzarà la selecció dels alumnes “joopers”, alumnes que iniciaran el taller el mes de gener en el nou Casal Jove que obrirà les portes este dissabte. Les sessions constaran de tallers i dinàmiques grupals, activitats i entrevistes individuals i diverses excursions, entre les quals s’inclou dos estades de dos dies en un alberg juvenil i visites a diferents empreses d’acolliment de la província, per a conèixer nous sectors i possibles eixides laborals. Estes visites estaran guiades per un mentor de la mateixa empresa, qui els mostrarà la realitat pràctica del treball que allí realitzen.

A més, es preveu que dins dels tallers ordinaris reben xarrades de diferents professionals de diversos àmbits, amb els quals podran mantenir una conversa propera, i que col·laboren en el procés de reflexió i les seues possibilitats d’actuació per a millorar la seua realitat i la seua ocupabilitat. En finalitzar el taller els “joopers” rebran un certificat d’assistència expedit per l’IVAJ, i realitzaran dues jornades de retrobament, passat un temps, per a conèixer la seua evolució després del JOOP. A més, s’està treballant en la possibilitat d’oferir noves opcions formatives que els puguen resultar interessants.

Natxo Escandell, regidor de Joventut, àrea des de la qual s’ha promogut la iniciativa, ha explicat que el JOOP està dirigit a «joves que no han pogut tenir l’oportunitat de continuar els seus estudis per diverses circumstàncies personals o del seu entorn i que necessiten un recolzament especial per poder tenir un desenvolupament personal i professional. La finalitat del JOOP és empoderar els joves i dotar-los de les eines per poder assolir una vida totalment normalitzada, és a dir, amb una professió i amb possibilitat d’independitzar-se».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here